Новини
4 Квітня 2019
996

Через бум електрокарів в Україні будуватимуть парковки по-новому

Тепер не менше 5% машиномісць мають бути з зарядками для електричних авто

З липня 2019 року в Україні почнуть діяти зміни у державних будівельних нормах (ДБН) згідно з якими, при будівництві нових парковок не менше 5% машиномісць на них мають бути обладнаними електричними зарядками для автомобілів. До 2030 року зарядки мають бути на 100% паркувальних місць, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

“За минулий рік у світі було куплено близько 2,1 млн нових електрокарів. Для прикладу, у Норвегії — лідері серед країн Європи, було продано 73 тис. електромобілів, тобто, кожне друге придбане авто було електричним. Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз. Тому у нових змінах до ДБН щодо автостоянок ми передбачили обов’язково влаштовувати на парковках, що проектуються, мінімум 5% машиномісць із зарядками для електромобілів”, — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За даними міністерства, до 2030 року усі 100% машиномісць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядками. Ці зміни пов’язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки.

Зазначимо, що останнім часом все більше світових автогігантів переходять на виробництво електрокарів. Так, наприклад, автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля, продажі якого можуть розпочатися вже у 2021 році. також, німецький автовиробник Porsche опублікував тізер повністю електричної моделі Taycan, яку буде презентовано у Франкфурті восени цього року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram