Новини
29 Вересня 2020
750

Частка глобального ринку NEV досягла рекордно високого рівня

Найбільше продано авто на нових джерелах енергії у Китаї — 1,2 мільйона

Частка світового ринку автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) досягла 2,5% у 2019 р., що є новим історичним максимумом, повідомляє CN з посиланням на звіт, опублікований у понеділок, 28 вересня, в рамках другої Всесвітньої конференції з розвитку автомобілів на нових джерелах енергії-2020 (WNEVC 2020), яка стартувала в Хайкоу, адміністративному центрі південно-китайської провінції Хайнань.

Згідно зі звітом, за підсумками 2019 р. в усьому світі було продано близько 2,2 млн автомобілів NEV, що на 10% більше, ніж роком раніше.

Доповідь “German Association of the Automotive Industry” була спільно підготовлена з Китайським товариством автомобілебудування (China Society of Automotive Engineers) і Асоціацією автомобільної промисловості Німеччини.

Як наголошується у звіті, індустрія NEV у Китаї переживає стрімкий розвиток і вже п’ять років поспіль лідирує у світі з продажу. Зокрема, минулого року в Китаї було продано в цілому 1,2 млн NEV.

WNEVC 2020 проходить до 30 вересня. У ній беруть участь чиновники, експерти автомобільної галузі й топ-менеджери відомих китайських і зарубіжних автовиробників.

Очікується, що в ході чотириденного заходу урядові посадові особи, академіки, експерти та керівники відомих автомобілебудівних підприємств Китаю та інших країн і регіонів поділяться своїми поглядами на перспективи розвитку галузі NEV і пов’язані з нею технології.

Як відомо, у Пекіні почався 16-й міжнародний автосалон Auto China 2020. У рамках заходу будуть презентовані 82 світові новинки, серед яких буде 14 прем’єр від транснаціональних концернів і 36 концепт-карів, а також 160 автомобілів на нових джерелах енергії, 147 з яких припадають на китайських автовиробників.

Раніше Investory News писали, що у Китаї крихітний міський електромобіль Wuling Hong Guang Mini EV перевершує за кількістю продажів електричний седан Tesla. Прямими суперниками обидва електрокари робить різниця в ціні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram