Новини
9 Лютого 2022
476

Близько 40 інтернет-супутників SpaceX постраждали через геомагнітну бурю

Вони не становлять загрози, адже автоматично згорають під час входу до атмосфери Землі

Компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска втратила близько 40 нещодавно виведених на орбіту інтернет-супутників Starlink через геомагнітну бурю, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

“Попередній аналіз показує, що підвищений опір на малих висотах завадив супутникам вийти з безпечного режиму, щоб почати маневри підйому орбіти. Як наслідок близько 40 супутників знову увійдуть або вже увійшли до атмосфери Землі”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що шторм спричинив нагрівання атмосфери та збільшення щільності. Також опір атмосфери збільшився на 50% проти попереднього запуску. Команда хотіла перевести супутники у безпечний режим, коли вони рухаються “боком” для зменшення опору, але не вийшло.

У SpaceX наголосили, що супутники, які зійшли з орбіти, не становлять загрози, адже автоматично згорають під час входу до атмосфери Землі.

Раніше Investory News писали, що SpaceX відновить інтернет у Королівстві Тонга, що постраждав від виверження вулкана. Інженери працюватимуть на наземній станції на Фіджі протягом 6 місяців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram