Новини
2 Травня 2019
717

Без “синьої” шапки і зі знайомствами: Що буде у новому дизайні Facebook

В оновленій версії розробники акцентували увагу на спільнотах

Фіджі Сімо, керівник програми Facebook

Компанія Facebook на щорічній конференції для розробників F8 2019 представила новий дизайн соцмережі. “Ми випускаємо FB5 – це буде новий вигляд Facebook: найпростіший, швидший, такий, що захоплює. Та ставить в центр, саме вашу спільноту. В цілому ми спростили пошукову систему та надали доступ до найбільш використовуваних функцій”, – йдеться у публікації на офіційному блозі компанії.

Що стосується зовнішнього вигляду, то зникне звична синя “шапка”, оформлення буде виконано у світліших тонах. Загалом редизайн сайту компанія проведе протягом декількох місяців. А от оновлені додатки для iOS і Android з’являться найближчим часом.

Новий дизайн соцмережі

 

Новий дизайн соцмережі

Як зазначив Марк Цукерберг, новий дизайн соцмережі в центр уваги ставитиме користувача спільноти. “У Facebook десятки мільйонів активних груп. Коли людина знаходить ту, яка їй потрібна насправді – саме це і стає найбільш значущою частиною у користуванні соцмережею. Ось чому ми розробили нові інструменти, для полегшення пошуку та взаємодії між спільнотами”, – відмітили у компанії.

Щоб полегшити пошук нових груп, дизайнери переробили вкладку з ними. Крім того, тепер у всіх розділах, включаючи відео та маркетплейс, з’являтимуться поради по додаванню в ті чи інші групи.

Спільноти матимуть різні функції в залежності від призначень. Наприклад, в групах про охорону здоров’я можна буде переписуватися без вказівки імені. У робочих групах з’явиться шаблон для оголошень про вакансії, а в ігрових спільнот – окремі чати.

Користувачі зможуть публікувати записи в групах безпосередньо зі своїх сторінок. До того ж, Facebook почне радити нових друзів на основі загальних груп.

У мобільному додатку вкладку зі спільнотами винесли в центр інтерфейсу. При цьому в веб-версії вона буде передостанньою праворуч.

Як зазначають ЗМІ, таким чином Facebook намагається позбавитися від новинної стрічки, яка забезпечувала постійний потік проблем, на користь інших функцій соціальної мережі.

За словами доцента кафедри ЗМІ та комунікації в школі Newhouse School Сіракузького університету Дженніфер Гріг, переорієнтація на групи в Facebook зручна для компанії. “Вона зменшує обсяг публічного контенту, який необхідно модерувати та в кінцевому результаті за нього відповідати. Я думаю, що це такий собі спосіб зняти з себе відповідальність”, – підкреслила вона, пише The New York Times.

Також Facebook запровадить нову функцію Meet New Friends – інструмент, з допомогою якого можна швидше знаходити друзів за інтересами. Наприклад, це можуть бути користувачі, що знайомі по школі, місцю роботи, чи містом проживання. На даний момент Meet New Friends тестується, дата запуску нової функції не розкривається.

А от цього літа вже буде презентовано нову вкладку “Події”. З її допомогою користувачі бачитимуть інформацію про події, що відбуватимуться поруч. А також зможуть координувати дії зі своїми друзями, щоб скласти план зустрічей.

 

Так виглядатиме нова вкладка “Події”

Ще одна новинка від Facebook  – додаток Secret Crush: аналог Tinder (додаток для знайомств), який дозволить користувачам досліджувати потенційно романтичні відносини з друзями з їхнього кола знайомств.

Додаток Secret Crush

Працюватиме наступним чином –  користувачу нададуть змогу обрати із контактів дев’ятеро людей, до яких він відчуває симпатію. Якщо обидва додадуть один одного до своїх списків, то програма сповістить про це.

Функція буде доступна тільки для учасників сервісу Facebook Dating. Інші користувачі не отримуватимуть сповіщення про любовні списки.

Нагадаємо, останнім часом Facebook має чимало проблем через конфіденційність. Раніше Investory News писали, що за підсумками розслідування Федеральної торгової комісії США про витік даних користувачів соцмережі, на компанію очікується штраф від $3 до $5 млрд. Попри це в Facebook впевнені, що питання насправді ще не вирішене.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram