Новини
25 Квітня 2019
838

Facebook заплатить до $5 млрд штрафу через проблеми з конфіденційністю

Попри це дохід компанії з початку року зріс на 26% до $15 млрд

В середу 24 квітня Facebook у своєму квартальному звіті заявив, що очікує на штраф від $3 до $5 млрд за підсумками розслідування Федеральної торгової комісії США про витік даних користувачів соцмережі.

В компанії додали, що насправді питання залишається невирішеним. “Тому будь-яких гарантій щодо термінів або умов штрафу бути не може”, – йдеться у звіті.

Як зазначає The New York Times, Facebook вже декілька місяців веде перемовини з регулятором про фінансові покарання та претензії, щодо порушення компанією декрету про згоду на недоторканість приватного життя.

Компанію звинуватили у тому, що вона не захистила своїх користувачів, коли британська політична консалтингова компанія Cambridge Analytica збирала їх дані для створення профілів виборців у політичній кампанії Трампа. Також Facebook піддався витоку даних з особистою інформацією майже 50 млн користувачів.

Попри те, що перемовини тривають, бізнес Facebook залишається стійким. В компанії заявили, що дохід з початку 2019 року зріс на 26% до $15 млрд. Але через можливий штраф компанія зафіксувала зниження прибутку на 51% – до $2,43 млрд. До того ж, компанія має понад $40 млрд валютних резервів.

У зв’язку з цим, деякі представники влади США заявили, що штраф не буде достатнім для покарання Facebook.

“Член палати представників Девід Сіціллін з Род-Айленда відмітив, що “штраф в розмірі декількох мільярдів доларів буде означати лише ляпас Facebook, – пише The New York Times. – А сенатор Річард Блюменталь, демократ з Коннектикут додав, що Facebook повинен нести відповідальність – не лише за штрафи, а й за далекосяжні реформи в галузі управління, практики конфіденційності та культури”.

Попри проблеми з урядом США засновник та глава компанії Facebook Марк Цукерберг планує подальший розвиток компанії. Зокрема, об’єднати сервіси Facebook Messenger, WhatsApp та Instagram в одну єдину платформу.

Також соцмережа та сервіси, які їй належать, відмовляться від зберігання конфіденційних даних користувачів в країнах, що порушують права людини.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram