Соцмережі
20 Квітня 2019
855

Андрій Худо: Ні кроку без смартфона

Як добре іноді поспілкуватися з друзями оффлайн

Свій перший телефон, дуже модний на той час Nokia 5110, я придбав на третьому курсі університету. Тепер мобільний став для мене незамінним органайзером, ніби продовженням руки. Потрібно заплатити гроші — є Apple Pay, замовити таксі — Uber, забронювати житло — Booking. Я часто подорожую, тому користуюся ще й додатками мережевих готелів, через які отримую вигідні ціни за програмами лояльності. А завдяки додатку Tesla я завжди на зв’язку зі своєю машиною: бачу, як вона заряджається, контролюю її місцезнаходження.
Телефоную мало, частіше пишу. Адже в переписці люди чітко, без зайвих слів формулюють запит, і мені часто лишається відповісти так чи ні. Це суттєво заощаджує час. Тому в моєму звіті про використання батареї лише 1 % становлять розмови, тоді як в топі — соцмережі та месенджери.
У соцмережах я розповідаю про свої проекти. Особливо люблю Instagram за формат подачі інформації через фотографії, так вона краще запам’ятовується. Для переписки використовую Facebook Messenger та Gmail, по роботі також чат Google Hangouts. На серйозні теми спілкуюся переважно у WhatsApp, а з дочкою — у Viber.
З пов’язаних із мобільним ситуацій запам’ятовуються переважно ті, коли у найвідповідальніший момент сідає батарея. Востаннє таке трапилося на фестивалі Leopolis Jazz Fest: спілкування було настільки активним, що батарея не витримала й до обіду. Тоді я лишив телефон на підзарядці в машині й зустрічався з усіма друзями офлайн. Зізнаюсь, залишитися без телефона — це теж певний кайф: ніхто не смикає, можна зупинитися та спокійно спілкуватися.
Комунікація в інтернеті багато в чому полегшує життя, але через недомовки іноді трапляються смішні історії. Так, у 2018‑му ми готували корпоративну вечірку із дрес-кодом black tie плюс маска. Напередодні я побував у Венеції і купив усім круті маски, а колеги без попередження зробили свої варіанти власноруч: мені та двом партнерам дісталися Лев, Дракон і Носоріг. Тож мені довелося упродовж вечірки час від часу змінювати маски

Свій перший телефон, дуже модний на той час Nokia 5110, я придбав на третьому курсі університету. Тепер мобільний став…

Опубліковано Андрієм Худо Субота, 20 квітня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram