Новини
16 Жовтня 2019
1 070

Американська біржа Nasdaq відслідковуватиме криптовалюти за допомогою штучного інтелекту

Мета – виключити цифрові активи зі штучно завищеною вартістю та рейтингами

Одна з найбільших американських фондових бірж Nasdaq додала індекс CIX100 на базі штучного інтелекту, що розроблений аналітичною платформою Cryptoindex.com, повідомляє Cointelegraph.

Зазначається, що за допомогою алгоритмів нейронної мережі, CIX100 дозволяє відстежувати дані понад 100 основних криптовалют, враховуючи понад 200 факторів.

“Завдяки чому можна буде виключити цифрові активи зі штучно завищеною вартістю та рейтингами”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що збір даних проводиться на дев’яти найбільших криптовалютних біржах. Крім того, аналізуються результати багатомільйонних транзакцій, а також інформація з новинних випусків і соціальних мереж.

В індекс включатимуться монети, які мають найбільший попит на біржах і утримують свої позиції в ТОП-200 як мінімум протягом трьох місяців.

“При цьому для обробки такого великого обсягу даних використовується штучний інтелект”, – йдеться у повідомленні.

Cryptoindex CIX100, який вже включений в списки Reuters, Bloomberg та TradingView, додав + 1100% з моменту свого створення у травні 2017 року. “Його передбачення на основі штучного інтелекту виконують зі щоденною точністю 82%”, – пише видання.

Як зазначив Стен Боков, директор з питань стратегічного розвитку в TradingView, у сучасному світі дані є найціннішим товаром. “Тому інтеграція CIX100 від Cryptoindex говорить про прагнення постійно впроваджувати новітні технології”, – наголосив він.

В цілому, інструмент орієнтований як на професійних інвесторів, так і на нових гравців цифрової індустрії.

До речі, на початку року Nasdaq додала індекси новозеландської компанії Brave New Coin для BTC і ETH, а в травні почала відстежувати рух курсу XRP.

У вересні цього року Nasdaq додала інструмент DeFix для індустрії децентралізованого фінансування, що дозволяє отримувати дані про динаміку курсу Augur і MakerDAO в режимі реального часу.

Нагадаємо, нещодавно брокерська компанія Freedom Holding Corp., що працює в Україні під брендом “Фрідом Фінанс Україна”, розмістила акції на найбільшій у США біржі Nasdaq. До лістинга компанію було допущено ще на початку жовтня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram