Новини
10 Лютого 2021
824

NASDAQ і NYSE подали до суду на біржового регулятора

SEC перевищує свої повноваження вимогами про розкриття нової інформації

Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) та електронна біржа для високотехнологічних компаній NASDAQ вчора подали до апеляційного суду округу Колумбія позов проти Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). Біржі незадоволені названими в грудні планами SEC ввести нові правила розкриття інформації про торги, повідомляє Reuters.

Регулятори хочуть, щоб біржі публікували технічні дані про заявки на покупку і продаж тих чи інших цінних паперів (Securities Information Processors — SIP), що надходять у реальному часі.

Вони вважають, що публікація таких даних, яка дозволяє розуміти короткострокову кон’юнктуру ринку, підвищить конкуренцію серед інвесторів. Уже тоді біржі виступили проти цих планів, заявивши, що регулятор перевищує свої повноваження і що такі зміни порушать нормальну роботу фондових ринків.

Втім, відомо, що в разі публікації таких даних про торги біржі можуть втратити частину доходу, оскільки ці дані про заявки біржі продають брокерським компаніям, які можуть стежити за поточною кон’юнктурою в реальному часі.

У своїй позовній заяві біржі заявили, що SEC перевищує свої повноваження вимогами про розкриття нової інформації, що це не сприяє захисту закону, чим повинен займатися регулятор, і що зміни SEC зроблять роботу на ринках складнішою та витратною, попросивши суд винести своє рішення з цього спору.

Нагадаємо, NASDAQ вперше ввів мінімальний розмір для первинних публічних розміщень (IPO) — $25 млн. Проте, це ускладнить вихід на біржу китайських компаній.

Раніше Investory News писали про створення, формування та розвиток всесвітніх фондових бірж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram