Новини
2 Лютого 2021
870

Космічний стартап Astra вийде на IPO з оцінкою у $2,1 мільярда

Вихід на Nasdaq планується шляхом злиття зі спеціальною компанією Holicity

Компанія Astra оголосила, що  планує стати першим виробником невеликих ракет, який вийде на біржу. Вона стане другим публічним космічним підприємством після Virgin Galactic Річарда Бренсона, повідомляє The Verge.

Під час операції стартап оцінили в $2,1 млрд, після її закриття Astra отримає $500 млн — з них $300 млн від Holicity та $200 млн з фондів під управлінням BlackRock. Закриття операції планується в другому кварталі 2021 року і буде торгуватися на Nasdaq під тікером “ASTR”.

Стартап Astra офіційно запустився 3 лютого 2020 року. Він планує виробляти невеликі та дешеві ракети і відправляти супутники на низьку навколоземну орбіту. Згідно із заявою, стартап почне щомісячні запуски до кінця 2021 року.

Колишній головний технічний директор NASA Кріс Кемп сказав, що злиття та публічна реєстрація відкриває новий етап для компанії. “Наступні 2-3 роки ми значно збільшимо наш графік запусків з метою щоденних запусків до 2025 року”, — написав він у Твіттері.

Нагадаємо, конкурент TikTok провів найбільше серед інтернет-компаній IPO. Китайську компанію Kuaishou Technology оцінено у $60,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram