Новини
1 Лютого 2021
700

Конкурент TikTok провів найбільше серед інтернет-компаній IPO

Компанію оцінено у $60,9 мільярда

Китайська Kuaishou Technology, оператор популярного сервісу обміну короткими відео та основний конкурент Douyin (китайська версія TikTok), провела IPO у Гонконзі на 42 млрд гонконгських доларів ($5,4 млрд), повідомляє Bloomberg.

Компанія розмістила 365 млн акцій за ціною 115 гонконгських доларів за папір — верхня межа заявленого цінового діапазону.

Таким чином, у рамках IPO Kuaishou оцінено у $60,9 млрд. “Це більш ніж удвічі вище оцінки, отриманоїпід час торішнього раунду залучення приватного фінансування”, — зазначає агентство.

І додає, що IPO Kuaishou стало найбільшим серед інтернет-компаній з моменту розміщення акцій Uber на $8,1 млрд у травні 2019 року.

Високий інтерес до компанії проявили роздрібні, а також інституційні інвестори, що є позитивним сигналом для ByteDance, оператора найбільшого в Китаї сервісу обміну короткими відео Douyin.

ByteDance довгий час вважалася основним кандидатом на проведення IPO, однак це питання відійшло на другий план, коли стало відомо про проблеми компанії у США, які вимагають від неї передачі TikTok в руки американських інвесторів.

Kuaishou залучила 10 якірних інвесторів у ході IPO, які придбали її акції на суму близько $2,45 млрд. Серед них — Capital Group Cos., Temasek Holdings Pte, GIC Pte, BlackRock і Abu Dhabi Investment Authority.

Торги акціями Kuaishou в Гонконзі розпочнуться 5 лютого.

Kuaishou була створена 2011 року розробниками програмного забезпечення Ченом Ісяо та Су Хуа, які раніше працювали в Google China і Hewlett Packard. Одним із найбільших акціонерів Kuaishou є китайський інтернет-гігант Tencent Holdings Ltd. Середакціонерів також — Baidu Inc. і Sequoia Capital China.

Компанія спочатку запустила додаток GIF Kuaishou, завдяки якому користувачі створювали анімаційні зображення у форматі GIF і ділилися ними. У 2013 році Kuaishou презентувала платформу для коротких відео, а у 2016 році була додана можливість стрімінга.

Нагадаємо, інформація про те, що другий за величиною аудиторії сервіс коротких відео китайський Kuaishou Technology готується до проведення IPO у Гонконзі з’явилася наприкінці січня. У ЗМІ зазначали, що розміщення може стати найбільшим для Гонконгської фондової біржі за останні півтора року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram