Новини
25 Січня 2021
695

Головний конкурент TikTok готує IPO на $5,4 мільярда

Розміщення може стати найбільшим для Гонконгської фондової біржі за останні півтора року

Другий за величиною аудиторії сервіс коротких відео китайський Kuaishou Technology готується до проведення IPO у Гонконзі, повідомляє The South China Morning Post.

Під час первинного розміщення акцій компанія сподівається залучити $5,4 млрд. Сервіс, що підтримується Tencent Holdings, запропонує інвесторам 365 млн своїх акцій за ціною 105-115 гонконгських доларів. “При цьому допускається реалізація опціону додаткової емісії в разі попиту на акції”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що у такому випадку сума залучених коштів може досягти $6,2 млрд. У результаті розміщення стане найбільшим для Гонконгської фондової біржі з листопада 2019 року, коли свої акції на біржі розмістила Alibaba Group, зумівши залучити близько $13 млрд.

IPO Kuaishou планується на 26 січня 2021 року, а стартова ціна акцій буде визначена 28-29 січня. Котируватися на біржі Гонконгу Kuaishou розпочне 5 лютого. У разі реалізації опціону на додаткову емісію ринкова капіталізація компанії досягне $61,7 млрд.

Нагадаємо, восени минулого року Snapchat запустив аналог TikTok сервіс для публікації коротких відео Spotlight, який наразі працює всередині програми додатку.

Крім того відеохостинг YouTube запустив сервіс коротких відео YouTube Shorts, де, як і в TikTok, можна знімати 15-секундні відео та накладати музику з YouTube.

А от про активність первинного розміщення за минулий рік можна прочитати в матеріалі Investory News “IPO-2020: Як попри коронакризу великі компанії ризикували та досягали успіху”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram