Новини
15 Вересня 2020
893

YouTube запустив конкурента TikTok

Наразі сервіс доступний тільки користувачам з Індії, де китайська соцмережа заблокована з червня

Відеохостинг YouTube запустив сервіс коротких відео YouTube Shorts, де, як і в TikTok, можна знімати 15-секундні відео та накладати музику з YouTube, про це йдеться в офіційному блозі компанії.

Зазначається, що додаток буде доступний для користувачів пристроїв на ОС Android, пізніше його пообіцяли запустити й для власників пристроїв з операційною системою iOS.

На етапі тестування Shorts працюватиме тільки в Індії, де влада наприкінці червня заблокувала TikTok, а також ряд інших китайських додатків, у тому числі соцмережу WeChat, браузер UC і гру Clash of Kings. Тоді своє рішення вони пояснили тим, що робота цих додатків завдає “шкоди суверенітету й цілісності” країни, загрожує її безпеці та громадському порядку.

Запуск аналога сервісу Shorts від YouTube відбувається на фоні конфлікту американської влади з власником TikTok. У США вважають, що китайський додаток може передавати конфіденційні дані користувачів владі Китаю.

Нагадаємо, у листопаді минулого року аналогічний TikTok сервіс також запустив Instagram, додаток отримав назву Reels. На етапі тестування він був доступний тільки в Бразилії, а в серпні 2020 року його запустили в 50 країнах, серед яких США, Великобританія, Франція, Австралія та Японія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram