Новини
30 Червня 2020
994

Індія заблокувала TikTok, WeChat та ще 57 китайських додатків

Як вважають в уряді, китайські додатки становлять загрозу для суверенітету країни

Уряд Індії заблокував 59 китайських додатків, пише Times of India. Серед них — TikTok, WeChat і UC Browser.

Керівництво Індії вважає, що китайські додатки становлять загрозу для суверенітету країни. У міністерстві інформації й технологій заявили, що програми зі списку використовуються для крадіжки та передачі даних користувачів на закордонні сервери.

У список також потрапили всі додатки Xiaomi, Weibo, YouCam, Virus Cleaner та інші. Для TikTok Індія є одним із найбільших ринків у світі — в травні сукупна аудиторія TikTok, Club Factory і UC Browser склала близько пів мільярда індійських користувачів.

Минулого місяця 27 з 59 заблокованих сервісів увійшли в ТОП-100 найбільш популярних додатків для Android в Індії. Всупереч блокуванню, всі програми поки доступні для звантаження в Play Store та App Store.

Блокування додатків сталося на фоні індо-китайського конфлікту, що розгорається через район Аксайчін у високогір’ї Гімалаїв. В середині червня в результаті зіткнення двох країн загинули 20 індійських військових.

За версією Індії, Китай звів на території країни нелегальний спостережний пункт. Китай, своєю чергою, звинуватив Індію в провокації конфлікту.

Водночас, глава підрозділу TikTok в Індії Нікхіл Ґанді заявив, що додаток TikTok дотримується законодавства Індії та не передає дані користувачів владі іноземних держав, зокрема Китаю.

“Якщо нас попросять про це надалі, ми також не станемо цього робити. Для нас мають першорядне значення конфіденційність і недоторканність даних користувачів”, — йдеться в заяві.

За даними компанії Sensor Tower, Індія є лідером за кількістю встановлених додатків TikTok — 611 млн завантажень (30,3% у світі).

Як відомо, TikTok заробив більше YouTube і Netflix на покупках всередині програми. За цим показником TikTok та його китайський аналог Douyin досягли $78 млн тільки у квітні — це в 10 разів більше, ніж заробіток сервісів від внутрішніх покупок в тому ж місяці минулого року.

Згідно з дослідженням Qustodio, діти від 4 до 15 років стали витрачати в середньому 85 хвилин у день на перегляд відео в YouTube у порівнянні з 80 хвилинами в TikTok.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram