Новини
6 Серпня 2020
989

Аналог TikTok: Instagram після майже річного тестування запустив сервіс Reels ще у 50 країнах

Користувачі зможуть записувати 15-секундні відео й додавати на них ефекти

Соціальна мережа Facebook оголосила про запуск на базі Instagram нового формату “історій” під назвою Reels. Користувачі зможуть записувати 15-секундні відео та редагувати їх за допомогою ефектів, звуків та інших інструментів.

У компанії зазначили, що тестували Reels з листопада 2019 року у Бразилії. На цей раз, як зазначає VC.ru, сервіс запустився в 50 країнах, враховуючи США, Францію, Німеччину, Великобританію, Японію, Австралію та інші.

“Reels недоступний у країнах, де ми не володіємо правами на використання музики. Там люди зможуть дивитися контент Reels, але не чути музику”, – уточнив представник компанії.

І додав, що користувачі зможуть зняти відео, вибравши звук з музичної бібліотеки соцмережі. А ще – записати можна й свій оригінальний звук – якщо аккаунт відкритий, то у майбутньому оригінальним звуком зможуть скористатися й інші користувачі.

Для зйомки можна вибрати зворотний відлік, тоді запис розпочнеться через три секунди після натискання кнопки. Можна записати весь ролик відразу, по частинах або завантажити з телефону. Перед записом наступного кадру можна вирівняти об’єкти на попередньому, щоб створити плавні переходи.

У сервісі можна прискорити або сповільнити відео або аудіо, а також вибрати обкладинку ролика. Під час натисканні на пісню, хештеги або ефект відкриватиметься сторінка з усіма роликами, в яких використовується цей елемент.

“Reels можна опублікувати у стрічці (тоді воно з’явиться у загальному профілі) або поділитися з ширшою аудиторією в новому спеціальному розділі на вкладці Explore. На сторінці профілю також з’явиться вкладка для Reels. Відео можна опублікувати і в “історіях”, але тоді воно не з’явиться в Explore і в профілі”, – пояснили у компанії.

Крім того в особистому кабінеті можна налаштувати приватність: заборонити іншим користувачам застосовувати оригінальний звук або дозволити бачити ролики Reels тільки своїм передплатникам.

Раніше Investory News писали, що соціальна мережа Instagram вирішила підкупити блогерів-мільйонників із китайського додатка TikTok. За перехід на свою нову платформу Reels, де також можна буде розміщати короткі відео, соцмережа запропонувала деяким з них “сотні тисяч доларів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram