Соцмережі
27 Листопада 2019
857

Алекс Ліссітса: Аналіз світового ринку яловичини

Що чекає на виробників м’яса через спалах АЧС в Азії

Отже, як вплине криза, пов’язана з АЧС в Азії на інших виробників м’яса у світі — зокрема яловичини і курятини.

Почнемо з яловичини.  Насправді, Китай і до цього часу імпортував величезну кількість яловичини, а у наступному році планується його зростання до 3,2 млн т. Це серйозне збільшення імпорту у порівняні з минулими роками. І виграє від цього найближчий сусід Китаю — Індія, яка виробляє щороку 4,3 млн т, з яких на експорт щороку йде 1,7 млн т, забираючи друге місце у світі по експорту м’яса яловичини. Очевидно, Китай і стане тим адресатом, куди Індія експортуватиме м’ясо яловичини.

Що стосується найбільшого експортера м’яса яловичини — Бразилії, то минулого року вони викинули на світовий ринок 2,6 млн т, враховуючи, що ціни суттєво зросли, “дякуючи” проблемам АЧС у Китаї. Прогнозується, що бразильці суттєво укріплять свої позиції на світовому ринку.

Що стосується США, країни, яка є найбільшим виробником м’яса яловичини у сіті, звичайно, американці спробують зайти на ринок Китаю, але скоріш за все, що вони сконцентруються на ринках Канади та Мексики, враховуючи напружені торговельні стосунки між країнами.

ЄС, за великим рахунком, не є впливовим гравцем на ринку яловичини у світі, тому їм буде складно скористатися ситуацією і закріпитися на китайському ринку у порівнянні з Індією та Бразилією. Натомість шанс зростає для аргентинців, адже країна виробляє майже 3 млн т м’яса і експорт Аргентини у 2020 році прогнозується на рівні майже 800 тис т, тому саме ця країна битиметься за китайський ринок з Бразилією та Індією. І, по суті, поділять його між собою.

Що стосується до недавнього суттєвого гравця на ринку яловичини — Австралії, то зі зміною клімату, австралійцям досить важко втримувати ті показники, які були раніше, і з кожним роком виробництво м’яса яловичини в Австралії падає. Наступного року воно, скоріш за все, не перевищить 2 млн т, тому, звичайно, з такими показниками складно буде боротися на світовому ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram