Новини
24 Лютого 2021
669

91-річний Осаму Судзукі покине пост глави Suzuki

Він керував успішно компанією понад 40 років

Фото: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Корпорація Suzuki Motor оголосила, що 91-річний Осаму Судзукі покидає пост голови ради директорів.

Він керував компанією 43 роки спочатку на посаді генерального директора і президента, а потім — голови ради директорів, що є рекордом для представників керівництва в автомобільній індустрії.

Офіційно Осаму Судзукі залишить свій пост після зборів акціонерів у червні. Після цього він стане старшим консультантом компанії.

Осаму Судзукі прийшов у сімейний бізнес Suzuki Motor після того, як одружився з онучкою засновника цієї компанії. При цьому він, слідуючи японською традицією, змінив своє прізвище Мацуда на прізвище дружини, щоб продовжувати рід Судзукі та династію керівників у сімейному бізнесі.

За час його керівництва компанія змогла стати однією з найбільших у світі виробників малолітражних автомобілів багато в чому завдяки виходу на закордонні ринки, в першу чергу індійський ринок та відкриття заводів за кордоном. У 2015 році пан Судзукі передав пост президента компанії синові Тосіхіро.

Нагадаємо, Toyota, яка захоплювалася гібридами, серйозно візьметься за масові електрокари. Компанія планує закуповувати твердотільні акумулятори та створити нову платформу e-TNGA. Останню розробляє консорціум з дев’яти виробників, серед яких і Suzuki Motor.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram