Новини
5 Лютого 2020
824

Знову винен Китай: Прибуток Ford за 2019 рік зменшився на $3,6 мільярда

Причина зниження прибутку – падіння продажів у Китаї та витрати на гарантійне обслуговування авто

Чистий прибуток Ford за минулий рік знизився на $3,6 млрд, й таким чином склав $6,4 млрд замість прогнозованих раніше автовиробником показників від $6,5 до $7 млрд, про це зазначається у фінансовому звіті  компанії.

Серед причин зниження прибутку – падіння продажів у Китаї, високі витрати у Північній Америці та зростання витрат на гарантійне обслуговування автомобілів.

Прогноз на 2020 рік поки не враховує можливих наслідків коронавірусної інфекції у Китаї. “Таким чином Ford прогнозує від $5,6 млрд до $6,6 млрд прибутку”, – зазначається у звіті.

Крім того, американський автовиробник повідомив про $1,7 млрд збитку на $39,7 млрд виторгу у IV кв. “Це на 5% менше, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року”, – йдеться у повідомленні. Виторг за 2019 рік знизився на 3% до $155,9 млрд.

Продажі в КНР, другому після Північної Америки ринку, в IV кварталі знизилися на 38% до $1 млрд виторгу. “Аналітики очікували прибуток на акцію у розмірі 17 центів за IV квартал і $1,23 за рік”, – зазначає Financial Times, з посиланням на дані FactSet.

Компанія відзвітувала про збитки на акцію у розмірі 42 центів у IV кварталі. За весь рік прибуток на акцію склав 1 цент, що на 99% менше, ніж роком раніше.

Видання додає, що Ford уже півтора року займається глобальною реструктуризацією виробництва. “У III кв минулого року компанія заявила, що до кінця 2019 року витрати на проєкт досягнуть $3,5 млрд, а $9,5 млрд витрат – плануються”, – йдеться у повідомленні.

Загалом реструктуризація передбачає переорієнтацію на виробництво безпілотних авто й електромобілів. “Планується відмова від старих моделей крім Mustang в Північній Америці”, – зазначає видання. Крім того, у Європі цього року передбачається закриття або продаж шести автозаводів і скорочення 12 тис. робочих місць.

Нагадаємо, восени минулого Ford та індійський промисловий конгломерат Mahindra оголосили про створення спільного підприємства в Індії, яке розроблятиме, продаватиме й поширюватиме автомобілі марки Ford в Індії та автомобілі марки Ford і Mahindra на ринках, що зростають.

А ще у грудні 2019 року компанія оголосила, що планує інвестувати понад $1,45 млрд у два своїх виробничих підприємства в Детройті (штат Мічиган), щоб виробляти електричні, автономні та спортивні автомобілі, а також додати 3 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram