Новини
22 Травня 2021
768

Завод з виробництва віскі найняв кокер-спанієля для визначення дефектів у бочках

Пес, на ім’я Рокко також відповідає за підвищення морального духу працівників

На заводі Grant’s Whisky в Гірвані (графство Ейршир, Шотландія) з’явився новий співробітник — Рокко, однорічний кокер-спанієль. Він буде виявляти дефекти в деревині, з якої зроблені бочки, пише MailOnline.

Нюх собак у 10-100 000 раз краще, ніж у людини (в залежності від породи). Вони чудово відчувають запахи завдяки нюховим рецепторам в носі, яких може налічуватися до 300 млн, а частина їх мозку, яка аналізує та обробляє запахи, пропорційно в 40 разів більша за нашу.

Собаки можуть виявляти ракові клітини, вибухові речовини, ліки, а також відстежувати й знаходити людей чи тварин, що загубилися. Тепер до їх здібностей додано знаходження дефектів у деревині.

“Дерево — це натуральний матеріал, а дистиляція віскі — органічний процес. Тому наше завдання в Grant’s Whisky — стежити за тим, щоб все було ідеально, коли віскі витримується в дубових бочках. Нюх такої собаки, як Рокко, в 40 разів сильніше людського, і ми спеціально вибрали й навчили Рокко вловлювати запах всіх дефектів, що з’являються під час дозрівання віскі”, — розповів помічник директора Grant’s Whisky Кріс Вуфф.

Співробітники заводу зазначають, що, крім своїх безпосередніх обов’язків, Рокко відповідає за позитивний настрій серед робітників.

“Рокко скоріш робоча собака, ніж домашній вихованець, тому у нас є інструкції не турбувати його, коли він робить перерву між змінами, але було приємно спостерігати за підвищенням морального духу на заводі”, — каже кінолог Стюарт Філіпс, який протягом шести місяців навчав кокер-спанієля його новим навичкам.

Віскі дозріває в бочках мінімум три роки. Етанол змушує його висмоктувати ароматичні хімічні речовини з деревини. Ці бочки можна обпалити, щоб надати їм додатковий аромат диму.

Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета II запустила власне виробництво джина. Це вже третій алкогольний бренд, який відкриває королівська сім’я. У липні Букінгемський палац презентував колекцію джина Royal Collection Trust, а кілька місяців потому син королеви принц Чарльз вирішив індивідуально випускати цей же напій під маркою Highgrove.

Раніше Investory News писали про історію створення та секрети успіху бренду Jack Daniel’s.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram