Новини
28 Серпня 2021
849

Японська компанія створила робота-онучку для одиноких людей похилого віку

Іграшка запам’ятовує імена, впізнає власників та імітує сон

Фото: Takara Tomy

Компанія Takara Tomy створила робота Ami-chan, який замінить онуків для одиноких літніх японців, повідомляє Gizmodo.

Андроїд виглядає як персонаж з мультфільму, впізнає власника завдяки вбудованих камер, знає більше ніж 1,6 тис. японських слів, може поговорити або заспівати пісеньку.

Створення різних роботів і штучних версій тварин для літніх — далеко не нова ідея. “В наші дні набагато простіше розробити штучного вихованця, ніж андроїда. Ami-chan, вироблений Takara Tomy, схожий на персонажа з мультфільму”, — йдеться у повідомленні.

Ami-chan може моргати або повністю закривати очі, щоб імітувати сон. В основному робот просто сидить як лялька, але він може реагувати на фізичну взаємодію. Окрім знання 1,6 тис. японських слів, ляльку можна навчити й іншим словам, враховуючи імена дідусів і бабусь, які з ним взаємодіють.

Андроїд оснащений камерою, відповідно може використовувати функцію розпізнавання осіб, щоб ідентифікувати людину й звертатися до нього на ім’я.

Ami-chan знає 40 різних дитячих пісень і віршів. Деякі з них можна почути лише в певну пору року. Також робот вимовляє скоромовки, які допомагають власнику тренувати мозок. А ще — вміє імітувати сон, тому його можна вкладати спати.

Вартість пристрою становитиме $250, але на відміну від реального цуценя або кошеня, в нього не потрібно вкладати додаткові ресурси. Досить іноді змінювати батарейки.

Раніше Investory News писали, що Lego вироблятиме конструктори з перероблених пластикових пляшок. Компанія використовуватиме вторинну сировину, що зібрана у США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram