Новини
24 Червня 2021
702

Lego вироблятиме конструктори з перероблених пластикових пляшок

Компанія використовуватиме вторинну сировину, що зібрана у США

Протягом двох років компанія Lego планує запустити виробництво іграшок з перероблених ПЕТ-пляшок. Наразі ще не зрозуміло, скільки саме конструкторів робитиметься з переробленого ПЕТ-пластика. Матеріал, витягнутий з океанів, як з’ясували в компанії, не підходить для виробництва іграшок, повідомляє BBC.

У 2018 році Lego поставила за мету до 2030 року виробляти всі свої основні продукти з екологічно чистих матеріалів. Компанія розробила прототипи конструкторів, виготовлені з пляшок з поліетилентерефталату (ПЕТ) з додаванням деяких інших хімікатів.

Зазначається, що наразі виробник планує використовувати вторинну сировину, зібрану у США.

Lego виробляє чимало конструкторів з акрилонітрилбутадієнстирола (АБС-пластик), первинного пластика, зробленого з сирої нафти. Щорічно компанія виробляє від 110 до 120 млрд пластикових деталей, і близько 80% з них зроблені з АБС-пластика.

Близько 5% деталей виготовлені з полімеру, одержуваного з цукрової тростини. Lego викидає близько 1,2 млн т вуглецю на рік, і близько третини цього обсягу припадає на виробництво матеріалів.

Про те, чому данській компанії навряд чи загрожує пандемія можна прочитати в матеріалі Investory News “Іграшка для кожного: Найцікавіші та найдорожчі колекції Lego”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram