Новини
17 Серпня 2020
1 103

Як зменшити кількість пластику: Nivea почала продавати гелі для душу на розлив

Тестова фаза випробувань автоматів триватиме вісім місяців в магазинах Гамбурга та Еттлінген

Німецький виробник засобів з догляду за шкірою Beiersdorf, який управляє брендом Nivea, почав встановлювати в супермаркетах заправні станції з гелем для душу. Так компанія має намір скоротити використання пластикової упаковки. Перші автомати з’являться в Гамбурзі та Еттлінгені, пише Designboom.

Станцію спроектували та розробили фахівці Beiersdorf. Як зазначають розробники, всупереч тому, що в цілому концепція таких автоматів не нова, технологія поки не отримала широкого поширення в сегменті засобів особистої гігієни.

“Не всі склади підходять для такої концепції. Засіб має залишатися стабільним після повторного наповнення, тому нам довелося ретельно вибирати наші продукти й провести великі випробування. Крім того, машину потрібно було запрограмувати на додаткові протоколи очищення. Але зараз ми можемо гарантувати кілька циклів наповнення і при цьому відповідати критеріям безпеки та стійкості”, — коментує старший розробник формул в Beiersdorf Керолайн Зія.

Станція має простий для користувача інтерфейс, а також додаткові функції візуальної підтримки — кожен раз, коли користувач наповнює засіб в одну зі спеціальних бутлів, індикатори повідомляють йому зворотний зв’язок. В кінці автомат друкує штрих-код. Станція автоматично контролює рівень наповнення, може зчитувати QR і штрих-коди для обробки партій та вибирати цикли заправки.

Бутлі, в яких пропонується наповнювати гель для душу, будуть використовуватися повторно. Також компанія бере на себе відповідальність за утилізацію упаковок, що вийшли з ладу.

Перші станції будуть встановлені в магазинах Гамбурга та Еттлінген. Тестова фаза випробувань автоматів триватиме вісім місяців — протягом цього часу розробники планують оцінити зручність використання і зібрати зворотний зв’язок від користувачів.

Нагадаємо, шотландський віскі Johnnie Walker почнуть випускати в паперових пляшках з 2021 р. Це рішення пов’язане з тим, що компанія посилює заходи боротьби з пластиковими відходами.

Як писали раніше Investory News, мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії вже на цьому тижні. За допомогою “розумних” чашок з мітками відстеження компанії хочуть розв’язати проблему відходів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram