Новини
23 Лютого 2021
680

Володимир Зеленський підписав закон щодо зниження ПДВ до 14% для аграрної продукції

Його реалізація, сподіваються в Офісі президента, сприятиме детінізації у сфері виробництва сільськогосподарської продукції

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу, який передбачає зниження ставки податку на додану вартість з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зокрема, мова йде про велику рогату худобу, свиней, незбиране молоко, пшеницю та жито, ячмінь, овес, кукурудзу, соєві боби, цукровий буряк, насіння льону, ріпак, соняшник та інші олійні культури.

“Закон № 1115-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції” спрямований на забезпечення підтримки сільськогосподарського товаровиробництва в Україні, залучення інвестицій у галузь і підвищення конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства”, — йдеться у повідомленні.

Також реалізація норм закону знизить мотивацію платників податку до оптимізації податкових зобов’язань з ПДВ за операціями з відповідною продукцією, що зменшить втрати бюджету й сприятиме детінізації у сфері аграрного виробництва.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект щодо створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, що передбачає підтримку малих і середніх фермерів за рахунок установи.

Як відомо, найближчим часом представлять Єдиний геопортал відкритих даних, куди увійдуть відомості про земельні, водні, лісові ресурси, власників землі тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram