Соцмережі
8 Квітня 2021
734

Владислав Рашкован: Економічна політика та “цілющі уколи”

Тільки що під час прес-конференції Голова МВФ Kristalina Georgieva сказала важливі слова: Політики в усіх країнах повинні діяти вже зараз, не тільки справедливо надаючи вакцинні уколи (fair shot) людям, але й також надаючи “уколи” для економік, особливо вразливих.

По-перше, з точки зору вакцинації важливо розуміти, що зараз вакційна політика — це велика частина економічної політики. Швидший прогрес у припиненні кризи в галузі охорони здоров’я може додати майже 9 трильйонів доларів до світового ВВП до 2025 року, але це вікно можливостей швидко закривається. Вчені дали нам вакцини в рекордні терміни — тепер уряди повинні проявляти однакове почуття терміновості та співпраці, щоб забезпечити вакцину кожному.

По-друге, треба зробити fair shot у відновлення економік. Ключовим є підтримка вразливих домогосподарств та життєздатних фірм, поки криза все ще з нами. Для цього потрібні тартеговані фіскальні заходи та підтримка сприятливих фінансових умов на фінансових ринках. Враховуючи дівіргентне відновлення, нам потрібні скоординивані дії урядів та акуратні комунікації центральних банків, особливо в країнах, що розвиваються, щоб мінімізувати шкідливі фінансові наслідки (spillovers).

І третє — важливо зробити fair shot у майбутнє. І це, мабуть, найбільш важке але стратегічне рішення, яке будь-який уряд може прийняти цього року. Основна увага повинна бути зосереджена на нарощуванні державних інвестицій — у зелені проекти та цифрову інфраструктуру, в охорону здоров’я та освіту людей — щоб гарантувати, що кожна людина може отримати вигоду від історичної трансформації до зеленішої, розумнішої та інклюзивнішої економіки. Щоб розкрити цей потенціал, країнам знадобляться достатні державні доходи та більш ефективні витрати.

#IMF – Fostering a Fair Recovery

Тільки що під час прес-конференції Голова МВФ Kristalina Georgieva сказала важливі…

Опубликовано Vladyslav Rashkovan Среда, 7 апреля 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram