Соцмережі
11 Лютого 2022
1 035

Владислав Рашкован: BlackRock захищає екологію

Початок року — традиційний період публікації листів CEO (CEO letters).

З таких листів, які CEO пишуть співробітникам та/або клієнтам, часто можна зачерпнути багато нових цікавих ідей або як мінімум трохи доторкнутися до процесу стратегування кращих менеджерів найбільших корпорацій.

Нещодавно під час дискусії про результати World Economic Forum я казав, що незабаром компанії, та й країни теж, що не ставляться серйозно до питань управління своїм екологічними футпрінтом і не демонструють адекватну стратегію по боротьбі з кліматичними ризиками, стануть непофінансовані (non-financeable).

В своєму листі клієнтам Ларрі Фінк (Larry Fink), CEO BlackRock, найбільшої в світі компанії з управління активами (активи в управлінні понад $8,5 трлн), сказав, що його компанія дуже серйозно ставиться до питань клімату.

Він попередив компанії, що кожна з компаній, в яку інвестує BlackRock, має представити план по досягненню net-zero carbon emissions (стратегію досягнення кліматичної нейтральності) до 2050 року.

Пакети компаній, які не зможуть надати такий план, будуть виставлені на продаж.

Впевнений, це тільки початок. Незабаром такі вимоги будуть виставляти банки, а потім й інші фінансові компанії та рейтингові агенції.
А яка ситуація в українських компаніях з такими екологічними стратегіями та запевненнями?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram