Новини
29 Січня 2020
859

Виторг люксового виробника LVMH за 2019 рік сягнув рекордних €53,7 мільярда

Найбільше вдалося заробити підрозділу модного одягу, аксесуарів і шкіряних виробів

Французький люксовий виробник LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) за підсумками 2019 року отримав рекордний для себе виторг у €53,7 млрд, що на 15% краще за показник 2018 року, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Рекордним у 2019 році став і чистий прибуток LVMH, він за рік збільшився на 13%, до €7,17 млрд

“Французькому конгломерату вдалося досягти зростання обох показників у всіх своїх підрозділах. Найбільш помітне зростання у підрозділі модного одягу, аксесуарів і шкіряних виробів. Виторг від цього бізнесу зріс за рік на 20%, а чистий прибуток – на 24%”, – повідомили у компанії.

При цьому люксовий виробник домігся збільшення виторгу на всіх ключових для себе ринках, навіть в Азії, де компанія зіткнулася з падінням попиту у Гонконзі через безперервні ось уже понад пів року масштабні антиурядові демонстрації.

От тільки тепер китайському бізнесу LVMH загрожує ще й поширення коронавірусу. Коментуючи ситуацію за останній тиждень глава конгломерату Бернар Арно заявив, що поки занадто рано відповідати на запитання щодо можливих наслідків для бізнесу LVMH поширення короновірусу.

При цьому він зазначив, якщо вірус негативно позначиться на березневій звітності, це не стане катастрофою для компанії. “Зовсім інша історія, якщо він триватиме два роки”, – підсумував Арно.

Нагадаємо, про рекордні показники відзвітувала й Apple – за всю історію компанії встановила рекорд з квартального виторгу – $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал – $4,9%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram