Новини
28 Червня 2019
2 044

Віртуальне життя: Приміряти кросівки від Gucci тепер можна дистанційно

Потрібно лише навести камеру на ноги та обрати зі списку пару, яка подобається

Бренд Gucci додав нову функцію у свій мобільний додаток для iOS – технологію доповненої реальності, яку для італійського будинку моди розробив білоруський стартап Wannaby.

Завдяки нововведенню кожен користувач зможе так би мовити “приміряти” кросівки бренду, не виходячи з дому.

Все працює за принципом фільтрів в Instagram: потрібно навести камеру на ноги та обрати зі списку пару, яку хочеться приміряти. Все виходить дуже реалістично. Тут же можна робити кадри й потім ділитися ними з друзями.

Крім того, в додатку є опція, що дозволяє приміряти абсолютно нові кросівки, які ще не доїхали до магазинів.

В кінці 2018 р. Wannaby представив додаток Wanna Kicks для віртуальної примірки кросівок. Тоді представники стартапу відзначали, що нова технологія може допомогти скоротити число повернень уже купленого взуття.

Ще у травні минулого року стартап Wannaby залучив $2 млн від інвестиційної компаній Bulba Ventures і Haxus. Компанія також розробляє AR-додаток Wanna Nails для підбору лаків для нігтів і сервіс для примірки прикрас Wanna Jewelery.

Як відомо, онлайн-біржа старих кросівок StockX готується залучити новий раунд інвестицій, в ході якого вона буде оцінена в $1 млрд. Перед продажем кросівок співробітники StockX перевіряють справжність взуття, після чого відправляють її покупцеві. За свої послуги сервіс бере комісію – від $5 з кожної угоди.

Нагадаємо, компанія Amazon презентувала новий інструмент на основі штучного інтелекту. Сервіс під назвою StyleSnap допоможе покупцям знаходити вподобаний їм одяг. Штучний інтелект буде давати рекомендації покупцю на основі цін, відгуків і брендів.

Стартап ThirdLove із Сан-Франциско, що виробляє жіночу нижню білизну і продає через власний інтернет-магазин, залучив $55 млн. Для правильного підбору розміру і форми білизни стартап розвиває технологію Fit Finder, що ґрунтується на моделі анкетування.

Консалтингова компанія Bain&Co та італійська асоціація виробників предметів розкоші Fondazione Altagamma опублікували звіт про стан і перспективи світового ринку люксових товарів. Так, у 2019 р. цей ринок виросте на 4-6%, до €271-276 млрд, а до 2025 р. досягне €320-365 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram