Новини
23 Квітня 2019
882

Старе взуття: StockX може отримати оцінку в $1 млрд

За період свого існування компанія залучила $50 млн інвестицій

Онлайн-біржа старих кросівок StockX готується залучити новий раунд інвестицій, в ході якого вона буде оцінена в $1 млрд, повідомляє Recode з посиланням на власні джерела.

Переговори можуть завершитися угодою найближчим часом.

Джерела розповідають, що раунд очолить фонд DST Global, заснований російським мільярдером Юрієм Мільнером. Інший очікуваний учасник раунду – китайська компанія GGV Capital. Її керуючий партнер Дженн Лі входить до “Списку Мідаса” 2019 р. – рейтинг кращих венчурних інвесторів за версією Forbes.

StockX, DST Global та GGV Capital потенційну угоду не коментують.

StockX була запущена 2016 року Деном Гілбертом – підприємцем і власником баскетбольного клубу Cleveland Cavaliers, статок якого оцінюється у $7,2 млрд.

Перед продажем співробітники StockX перевіряють справжність взуття, після чого відправляють її покупцеві. За свої послуги сервіс бере комісію – від $5 з кожної угоди, а також 12,5% комісії за транзакції та платежі.

За час свого існування StockX залучив $50 млн. Серед інвесторів компанії – діджей Стів Аокі, модель Карлі Клосс і засновник Salesforce Марк Бениофф. На більш ранніх етапах в компанію інвестували репер Eminem і актор Марк Уолберг.

DST Global інвестував у Facebook, Twitter, Xiaomi, а також у китайських рітейлерів JD.com, Alibaba та онлайн-магазин одягу Farfetch.

Нагадаємо, корейська кіберспортивна організація Gen.G esports отримала $46 млн інвестицій від фондів Кремнієвої долини. Серед інвесторів – актор Вілл Сміт, співвласник команди NBA “Лос-Анджелес Кліпперс” Денніс Вонг, колишній футболіст ЦСКА Кейсуке Хонда, екс-голова Alibaba Group Майкл Цейссер та інші.

Також, венчурні інвестори Кремнієвої долини активно інвестують в астрологію. Так, стартап Co-Star залучив понад $5 млн.  Наразі у додатка понад 3 млн завантажень, а в його акаунті в Instagram – 400 тис. фоловерів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram