Новини
22 Квітня 2019
927

Інвестори Кремнієвої долини вкладаються в астрологію

Інтерес інвесторів грунтується на захопленні молодого покоління персональними прогнозами 

Венчурні інвестори Кремнієвої долини активно вкладаються в астрологію, пише The News York Times. Додатки з особистими гороскопами і персональні астрологи стали особливо популярні серед мілленіалів, покоління Y, народженних у 1980-2000 рр.

Так, у додатку під назвою Co-Star сотні тисяч завантажень в Apple Store, а в першому раунді інвестицій від відомих венчурних фірм на зразок Maveron стартап залучив понад $5 млн. Програма малює персональну зоряну карту за датою народження і створює календар вдалих і несприятливих днів. На сьогоднішній день у додатка більше 3 млн завантажень, а в його акаунті в Instagram – 400 тис. фоловерів. Додаток можна завантажити безкоштовно, але для порівняння гороскопів з товаришем доведеться заплатити майже $3. А в коментарях – сотні задоволених користувачів, пише видання: “Ставте лайк, якщо раніше цілими днями розкладали Таро, а тепер “зависаєте” тут”.

Або ж Sanctuary, конкурент Co-Star, свого роду Uber на ниві гороскопів. “Всього $20 в місяць – і у вашому розпорядженні особистий астролог на зразок тих, які на кабельних каналах чистять карму помахами рук”, – пише видання. Інвестори оцінили проект в $1,5 млн.

Ще одне відомий додаток Pattern, створений співзасновницею компанії Maker Studios, лідером з випуску онлайн-роликів, проданої Disney за $675 млн, Лізою Донован. Проект тільки готується до першого раунду фінансування.

Американський бізнес намагався заробити на ринку містичних послуг ще на початку 2000-х рр. Як згадує видання, інвестор Девід Бернбаум протягом 20 років вкладався в астрологію, але так і не вийшов в плюс.

“Люди стали набагато більш сприйнятливими до ідеї, що існують різні способи побачити світ. Вони звернулися до астрології для того, щоб створити деяке почуття структури, надії і стабільності в своєму житті”, – прокоментувала виданню астролог Еліза Келлі.

Журналісти The New York Times порівнюють популярність онлайн-гороскопів з успіхом додатків для медитації. Обидві практики, по суті, про одне – дати людині зовнішню опору в бурхливому світі.

Нагадаємо, український legal-tech стартап AxDraft закрив раунд фінансування на суму $1,1 млн. Проект отримав оцінку в $10 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram