Новини
12 Червня 2019
1 502

Одягни мене: Amazon та Яндекс інвестують в спеціальні програми з підбору одягу

Штучний інтелект буде давати рекомендації покупцю на основі цін, відгуків і брендів

Компанія Amazon презентувала новий інструмент на основі штучного інтелекту. Сервіс під назвою StyleSnap допоможе покупцям знаходити вподобаний їм одяг, пише The Verge.

Фактично, StyleSnap – це Shazam для одягу, вбудований в мобільний додаток Amazon. Користувачі можуть зробити знімок або завантажити вже готове зображення з одягом, а StyleSnap використовує машинне навчання, щоб оцінити фото, і допоможе знайти схожі товари для покупки на Amazon.com. Штучний інтелект буде давати рекомендації на основі цін, відгуків і брендів, що дозволить скоротити час на пошук товарів.

Однак багато стартапів вже пропонують аналогічні послуги, зокрема гігант онлайн-моди Asos. До того ж поки невідомо, чи зможе StyleSnap відповідати вимогам Amazon. Штучний інтелект може легко ідентифікувати основні предмети одягу, такі як спідниці-олівці або фланелеві сорочки, однак це не допоможе споживачам, які зазвичай можуть самі ідентифікувати подібні предмети. Чи буде ця функція ефективно визначати нішеві елементи й стилі, ще належить з’ясувати та оцінити.

Як повідомляє The Village, Яндекс також почав закрите бета-тестування програми Sloy про моду і стиль.

Використовуючи технологію доповненої реальності, сервіс автоматично розпізнає предмети одягу на людях в кадрі, в тому числі при перегляді відео. Також в Sloy можна приміряти віртуальні аксесуари та маски.

У сервісі представлені стрічки з рекомендованими відео. При натисканні на ролик зі стрічки у кожної речі з’являється додаткова інформація та інші відео зі схожими образами. Окремі елементи одягу і стилю в роликах можна обговорити в додатку з іншими користувачами.

Поки що в тестуванні додатка беруть участь 100 інфлюенсерів зі світу моди. З середини літа творці проекту планують дати доступ до IOS-версії першим користувачам, які залишать свою пошту на сайті. Для інших користувачів Sloy планують відкрити у вересні.

Нещодавно, глобальна пошукова система для предметів моди Lyst.com.ru опублікувала новий випуск Lyst Index першого кварталу 2019 р.

Це щоквартальний звіт-рейтинг, де представлені найпопулярніші бренди та товари сегментів premium і luxury. Щомісяця Lyst аналізує шопінг-звички та поведінку понад 5 млн інтернет-покупців, які шукають, переглядають і купують модні товари у більш ніж 12 тис. брендів та онлайн-магазинів.

Звіт також враховує статистику соціальних мереж брендів — приріст кількості передплатників, і згадка товарів, брендів на інших майданчиках, а також аналіз емоційного забарвлення всіх повідомлень.

Так, у рейтингу Off-White став найпопулярнішим брендом на планеті, а Gucci і Balenciaga зайняли наступні дві позиції. Saint Laurent і Palm Angels зробили найбільший стрибок у Lyst Index цього кварталу, піднявшись з 27 на 10 місце і з 29 на 18 відповідно.

Взуття переважає в списку. Кросівки на підошві, що виступає, Alexander McQueen очолили список найпопулярніших товарів для жінок, на Lyst їх шукали кожні 2 хвилини. А список найпопулярніших чоловічих товарів повністю складається з кросівок: від Nike (на першому місці) до Veja (10 місце).

У жіночому ж топ-10 крім кросівок, далі йдуть за списком: ободок від Prada, сумка Jacquemus Le Chiquito, ремінь з логотипом Gucci, куртка зі стриженого хутра Sandy Liang, сумка Fendi Baguette, хіджаб Nike Pro, кросівки Gucci Ace, водолазка з принтом “тай-дай” Proenza Schouler і сандалі Chloé Sawyer.

Як відомо, експерти агентства AIR, що займається розкруткою та підтримкою креаторів на YouTube, провели дослідження українського сегменту брендованих каналів і склали перший рейтинг Топ-20 українських YouTube-каналів брендів. Абсолютним лідером рейтингу став канал Rozetka (понад 1 млн фоловерів), а в категорії Style & Beauty – Make up (80 тис. фоловерів).

Також, Instagram анонсував нову функцію Checkout для спрощення процесу інтернет-покупок. Тепер товари можна відзначати спеціальними мітками та купувати відразу всередині програми, не переходячи на сайт магазина.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram