Новини
19 Березня 2019
897

Купи мене: Instagram перетворюється на торговий центр

23 американських ритейлерів вже тестують нову функцію

Instagram анонсував нову функцію Checkout для спрощення процесу покупок. Тепер товари можна відзначати спеціальними мітками та купувати відразу всередині програми, не переходячи на сайт магазина, повідомляє видання Recode.

Власники бізнес-акаунтів в Instagram можуть позначати активним посиланням товари у своїх публікаціях. Відмітка відразу показує вартість і дозволяє в один клік перейти до завершення покупки.

Для того, щоб здійснити покупку, потрібно ввести своє ім’я, адресу електронної пошти, адресу доставки та платіжну інформацію. Варто зазначити, що дані вводяться одноразово: сервіс їх зберігає автоматично, щоб користувачеві було зручніше здійснювати покупки в подальшому.

Також Instagram обіцяє відправляти користувачам повідомлення про статус покупки і дозволить відстежувати процес доставки в додатку.

На даний момент 23 великих рітейлерів, в тому числі Adidas, Burberry, Michael Kors, H&M, Nike, NYX Cosmetics, Adidas та Warby Parker, тестують нову функцію.

Дослідження Instagram показують, що 75% користувачів роблять покупку, розповідають друзям, заходять на сайт після побаченого поста бренду в стрічці. А так звані Fashionistas (люди, які стежать за модою) заходять в Instagram в середньому 23 рази на день. З початку року 130 млн людей щомісяця дивляться на теги продуктів всередині програми. Для порівняння 90 млн користувачів заходило у вересні минулого року.

Варто зазначити, що після поглинання соцмережею Facebook у Instagram з’явилися бізнес-профілі, де можна відслідковувати аналітику, а також запускати рекламні пости з кнопкою “Купити” поверх фотографії, яка веде на зовнішній сайт, наприклад, до інтернет-магазину. Після повного впровадження нової функції, яка поки що проходить бета-тестування у США, необхідність у переходах зникне.

Нагадаємо також, що засновник і глава компанії Facebook Inc. Марк Цукерберг об’єднав сервіси Facebook Messenger, WhatsApp та Instagram в одну платформу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram