Новини
14 Червня 2019
1 679

Світовий ринок товарів класу люкс через шість років може подвоїтися

Головним фактором росту стане збільшення числа покупців серед китайського покоління Z і розвиток цифрових технологій

Консалтингова компанія Bain&Co та італійська асоціація виробників предметів розкоші Fondazione Altagamma опублікували звіт про стан і перспективи світового ринку люксових товарів.

Згідно зі звітом, у 2019 р. цей ринок виросте на 4-6%, до €271-276 млрд, а до 2025 року досягне €320-365 млрд. Це вдвічі більше, ніж у 2011 р.

Найшвидше у цьому році будуть рости сегменти взуття, сумок і ювелірних виробів.

Продажі одягу, навпаки, будуть стагнувати. Стійке зростання збережуть засоби по догляду за шкірою і для макіяжу.

Головними трендами споживання товарів розкоші у світі в Bain & Co назвали зростання числа покупців серед китайського покоління Z (народжені в епоху інтернету) і розвиток цифрових технологій.

Як відзначають експерти, клієнтам з Китаю в віці близько 20 років властиво робити імпульсивні покупки. До 2025 р. 55% ​​усіх світових витрат на люксові товари доведеться на покоління Y (мілленіали) і Z.

Частка онлайн-продажів до 2025 р. досягне майже четверту частину ринку проти 10% у 2018 р. Збільшення попиту відбудеться також завдяки китайським споживачам. Тільки в цьому році зростання продажів товарів люкс в материковому Китаї складе 18-20%, а до 2025 року частка китайських покупців перевищить 45% світового ринку товарів люкс (проти 33% у 2018 р.).

Як відомо, компанія Amazon та Яндекс інвестують в спеціальні програми з підбору одягу. Штучний інтелект буде давати рекомендації на основі цін, відгуків і брендів.

Нещодавно, глобальна пошукова система для предметів моди Lyst.com.ru опублікувала новий випуск Lyst Index першого кварталу 2019 р., де представлені найпопулярніші бренди та товари сегментів premium і luxury.

Американський взуттєвий бренд Steve Madden знову планує розвиватися на українському ринку. Найближчим часом на ринку може з’явитися третій магазин шведського бренду одягу та косметики – H&M.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram