Соцмережі
13 Травня 2020
835

Василь Хмельницький: Бути підприємцем

Помилки та невдачі ведуть до успіху

Бути підприємцем – означає швидко орієнтуватися в обставинах і вчитися на помилках.

Знаю, що багато хто з вас зараз зіткнувся з проблемами у бізнесі, тож розповім історію зі своєї молодості.

Років у 28 я вперше потрапив закордон – до Таїланду. І там у мене з’явилася супер-ідея для бізнесу: пара тайського взуття коштувала $5, така сама у Києві $45-50. Прикинув прибуток – думаю, все, мільйонер!

Купив два контейнери, розміри різні, але модель одна. Орендував приміщення на Червоноармійській, навпроти Палацу “Україна”. Зробив там ремонт, найняв продавців. Відкрив магазин і став чекати на свій мільйон.

Але бізнес “не пішов”. Коли я підрахував витрати на доставку, ПДВ, мито, складські приміщення, ремонт магазину та зарплату продавцям, виявилося, що пара туфель коштує вже $60.

Звичайно, це був неприємний фейл. Але потім я знайшов вихід. У порту Маріуполя був магазин, завжди порожній. Всі товари там «розмітали» працівники порту. Їм 50% зарплати давали у валюті, яку вони могли витратити чи не лише в цьому магазині.

Туфлі з Таїланду швидко розлетілися в портовому магазині. Мені цей бізнес сподобався, і відтоді я почав поставляти на реалізацію найрізноманітніші товари, включаючи телевізори та холодильники.

Ось вам підприємницький підхід. Ніколи не падайте духом, шукайте можливості.
І не бійтесь своїх фейлів, вони ведуть до успіху, якщо ставитись до них як до уроків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram