Соцмережі
28 Червня 2023
524

Василь Хмельницький: Головні “кити” економічного зростання

Я впевнений, що економічне зростання України залежить тільки від нас. Жодні зовнішні інвестиції не спрацюють без розуміння формули успіху:

освіта + інновації + ефективне виробництво

Багато з нас сподіваються на миттєвий економічний розвиток країни після Перемоги. Особисто я переконаний, що економічне зростання України можна очікувати протягом наступних 15 років. Якщо вже зараз тримати фокус на освіти, розвитку інновацій та ефективного виробництва. Тут все залежить тільки від нас.

Перше і найважливіше, що потрібно змінити, це система освіти та наш підхід до неї. Освіта є основою майбутнього економічного зростання. Вже в школі, у період формування основних навичок, діти повинні посилено вивчати математику, шахи, підприємництво, фінанси. Якщо правильно спрямувати навчання дітей, зможемо отримати нове покоління, здатне працювати за новими правилами. Саме вони будуть займати керівні посади в уряді та бізнесі і вести країну шляхом реформ, розвитку та інновацій.

Інший аспект — це розвиток ефективного виробництва. Історія показує, що для стабільного розвитку потрібен час та зусилля. Так було у Польщі, Китаї та Туреччині.

Саме сучасні виробництва є драйвером економіки.

Можна передбачити, що протягом наступних років великі міжнародні корпорації будуть заходити в Україну, приносити інвестиції та досвід. Зараз, коли ще немає значної конкуренції з боку міжнародних компаній, маємо можливість створювати та розвивати власні виробництва, стартапи та бізнеси.

Це дасть нам можливість зайняти сильну позицію на нашому ринку, не чекаючи експансії міжнародних корпорацій.

Що кожен українець для цього може робити вже зараз?

Інвестувати у власну освіту та освіту своїх дітей, вивчати англійську та нові технології, обирати якісні товари та послуги made in Ukraine, створюючи попит на внутрішньому ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram