Новини
27 Травня 2022
608

В Україні набуває популярності короткострокова оренда житла

Експерти розповіли, де в Україні найбільший попит та яка вартість

Попит українців на подобову оренду житла у квітні зріс на 52% проти минулого року, повідомляє аналітична служба OLX Нерухомість.

У березні на olx зафіксували рекордний попит на подобову оренду житла — понад 1 млн відгуків на опубліковані оголошення, а це в 15 разів більше, ніж торік. Упродовж квітня інтерес до короткострокової оренди стабілізувався до показників мирного часу, однак, якщо порівняти з минулим роком активність зросла на 52%.

Найактивніше зараз реагують на пропозиції про подобову оренду житла на Закарпатті, Кіровоградщині та Дніпропетровщині. У цих регіонах найбільша кількість відгуків на одне оголошення.

Якщо аналізувати за типами житла, то квартири подобово, погодинно активно шукають у Закарпатській, Кіровоградській та Черкаській областях. Короткострокова оренда будинків цікавить пошукачів найбільше у Кіровоградській, Вінницькій та Волинській областях.

Готелі та бази відпочинку мають високий рівень попиту на Черкащині, Житомирщині та Дніпропетровщині, а хостели та ліжко-місця українці активно шукають у Вінницькій та Полтавській областях.

“Проти усіх великих міст, у Києві найнижча середня вартість ночівлі в однокімнатці — всього 578 грн на добу. В Черкасах доведеться віддати близько 600 грн за ніч, а найдорожче — в Ужгороді. Тут оренда доби в однокімнатній квартирі обійдеться в середньому в 850 грн”, — зазначили в OLX.

Що стосується подобової оренди будинків, то винайняти помешкання в Кропивницькому коштуватиме близько 725 грн на добу, а середня вартість ночівлі на Волині коливатиметься від 925 грн у Шацьку та до 1 436 грн у Світязі. У курортних містечках Карпат середні ціни на будинки також знаходяться в діапазоні від однієї до двох тисяч гривень на добу.

Ночівля в хостелі традиційно буде найбюджетнішою. Так, наприклад, найнижчі ціни пропонують у Полтаві — в середньому — 150 грн за ніч. На 50 гривень дорожче у Вінниці. На такий самий тариф можна розраховувати й в Ужгороді. А от в інших західних регіонах (до прикладу, в Івано-Франківську та Львові) за ніч у хостелі візьмуть у межах 350 грн.

Нагадаємо, що 90% аптек в Херсоні та області не працюють. Деякі аптечні мережі планують взагалі припинити свою роботу в регіоні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram