Новини
5 Травня 2023
380

Ринок оренди житла у Києві та Львові стабілізувався: Які наразі ціни

Зростання факторів стабільності в економіці може призвести й до зростання цін надалі

Ринок оренди житла у Києві та Львові стабілізувався на довгий період уперше з початку повномасштабного вторгнення, ідеться в статистиці Bird.

На нього вже не впливають нічні обстріли, сезонність і коливання курсу, кажуть у Bird. Ціни рівномірно й повільними темпами зростають, лише у квітні фіксували незначний ріст цін на трикімнатні квартири: на 3% у Києві та 1,6% у Львові.

Київ. Медіанна ціна на оренду однокімнатних квартир станом на кінець квітня 2023-го становить 9 тис. грн. Медіана на двокімнатні квартири в Києві становить 13 тис. грн, а на трикімнатні — 20,6 тис. грн.

Львів. Медіанна ціна на однокімнатні квартири у Львові становить 15 тис. грн, на двокімнатні — 16 ти., а три кімнатні — 18,9 тис. грн.

У Bird кажуть, що зростання факторів стабільності в економіці може призвести до зростання цін на оренду житла й повернення сезонності, однак поки що власники нерухомості “з розумінням ставляться до орендарів”.

Bird — це застосунок для пошуку оренди квартир у Києві, Лондоні та Львові, незабаром має бути запуск у Варшаві. Квартири в додатку можна шукати за допомогою 3D-карти, також Bird розпізнає фейкові оголошення й попереджає про них користувача.

Раніше Investory News дізналися щодо вартості квартир у найпопулярніших містах України, а також, що можна придбати у Києві, Львові та Одесі за компенсаційний сертифікат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram