Новини
1 Липня 2019
938

В ОАЕ запустили найпотужнішу сонячну електростанцію

Електростанція забезпечить електрикою 90 тис. жителів Абу-Дабі

Фото:

Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів відкрив найбільшу у світі сонячну електростанцію Noor Abu Dhabi. Її потужність становить 1,18 ГВт, тоді як у попереднього рекордсмена, що знаходиться в США, лише 569 МВт. Повідомлення про запуск опубліковано на офіційній сторінці уряду ОАЕ у Twitter.

Згідно з повідомленням, електростанція забезпечить електрикою 90 тис. жителів столиці ОАЕ, а також дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на 1 млн тонн на рік. За оцінками авторів проекту, це еквівалентно викидам 200 тис. автомобілів за той самий період.

В майбутньому уряд країни планує знизити видобуток нафти, щоб збалансувати ринок і викиди. Однак економіка ОАЕ як і раніше сильно залежить від вуглеводнів.

За даними видання Engadget, Emirates Water and Engadget планує реалізувати сонячний проект потужністю 2 ГВт, а у Саудівській Аравії є базова угода про 2,6 ГВт сонячної енергії в Мецці.

Як відомо, корейська GS Engineering & Construction Co. заявила, що реалізує в Україні проект з будівництва двох сонячних електростанцій потужністю 12,6 МВт і 11,5 МВт в Закарпатській області та на південному заході України.

Facebook планує інвестувати в масштабну сонячну електростанцію Prospero Solar у “нафтовому штаті” Техас потужністю 379 МВт. Цієї потужності буде достатньо для живлення майже 300 тис. будинків.

І у той же час, глобальні інвестиції у відновлювану енергію і паливо, окрім гідроенергетичних проектів потужністю понад 50 МВт, у 2018 р. склали $288,9 млрд. 2018 р. був дев’ятим роком поспіль, коли інвестиції в поновлювані джерела енергії перевищували $230 млрд, і п’ятим, коли перевищували $280 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram