Новини
14 Лютого 2024
214

Сем Альтман планує збудувати полігон для тестування штучного інтелекту

Проєкт реалізують в ОАЕ

Сем Альтман з OpenAI заявив, що Об’єднані Арабські Емірати можуть стати світовою “регуляторною пісочницею” для тестування технологій штучного інтелекту і створення глобальних правил щодо їхнього використання, повідомляє Bloomberg.

За його словами, важко реалізувати всі регуляторні ідеї у вакуумі й було б цікаво дозволити людям експериментувати з технологіями штучного інтелекту, щоб визначити, що працює і що ні. Світ потребує єдиної політики для утримування досягнень в галузі штучного інтелекту, і Альтман вважає, що Об’єднані Арабські Емірати повинні вести обговорення щодо створення такої політики.

Виступ Альтмана враховує його пошуки інвесторів на Близькому Сході для реалізації напівпровідникової ініціативи, пов’язаної з розробкою штучного інтелекту. Він також заявив, що OpenAI планує випустити з відкритим вихідним кодом деякі додаткові версії великих мовних моделей і розробить інструменти для бідніших країн, які не можуть витратити великі суми на розробку власних систем штучного інтелекту.

Нагадаємо, OpenAI шукає інвестиції у $5-7 трлн. Кошти потрібні для виробництва чипів, щоб розширити можливості штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram