Новини
20 Червня 2019
982

Корейці побудують в Україні дві сонячні електростанції

Загальна вартість проекту становить $24 млн

У середу, 19 червня, корейська GS Engineering & Construction Co. заявила, що реалізує в Україні проект з будівництва двох сонячних електростанцій потужністю 12,6 МВт і 11,5 МВт в Закарпатській області та на південному заході України. Загальна вартість запланованого будівництва $24 млн, повідлмляє YohnAP News.

Зазначається, що компанія має намір розпочати комерційну експлуатацію станцій вже наступного року – у квітні.

Додається, що компанію визнано незалежним виробником електроенергії для розвитку сонячних електростанцій в Україні. “Таким чином GS E & C стала першою південнокорейською компанією, що отримала таку назву”, – йдеться у повідомленні.

GS E & C експлуатуватиме об’єкти протягом 20 років після завершення будівництва. Уклавши останню угоду, компанія має намір розширити свій бізнес з виробництва сонячної енергії в інші країни Східної Європи.

GS E & C – частина GS Group. Остання у 2005 році відділилася від найбільшого концерну по виробництву техніки LG. На сьогодні GS Engineering and Construction є компанією, що управляє великою кількістю енергогенеруючих підприємств.

Нагадаємо, японські компанії Deloitte Touche Japan і Green Power Development Japan мають намір побудувати сонячну електростанцію в чорнобильській зоні відчуження. Компанії зацікавлені в будівництві СЕС обсягом до 1,2 ГВт.

А ще ЄБРР і Чорноморський банк торгівлі та розвитку нададуть два паралельних кредити розміром €19,1 млн. кожний спеціально створеній проектній компанії “Інгулець-Енерго 2”, що будуватиме електростанцію на півдні України – у Миколаївській області. Загальна вартість проекту – €250 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram