Новини
26 Серпня 2020
1 082

Український додаток RefaceAI вийшов на перше місце в AppStore

Стартап випередив популярні сервіси TikTok та Netflix

Додаток Reface від українських розробників, що замінює обличчя на гіфках і відео, вийшов на перше місце в американському AppStore у категорії “Розваги”, випередивши такі сервіси, як TikTok, Netflix, Hulu, Disney + та інші, про це повідомив CTO RefaceAI Олесь Петрів на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, Reface посів друге місце в категорії всіх безкоштовних додатків (Overall Free apps) в американському AppStore, випередивши YouTube, Gmail, Instagram і Facebook Messenger.

Скріншот: Іван Алцибєєв, СРО RefaceAI

Reface, раніше мав назву Doublicat – один із проєктів українського стартапу RefaceAI, який заснували Роман Могильний, Олесь Петрів і Ярослав Бойко у 2011 році. Офіс розробки RefaceAI знаходиться в Києві. Додатки компанії часто використовують інфлюенсери в соцмережах.

За словами розробників, на відміну від інших додатків для заміни облич, вони не використовують CGI або 3D-моделювання, зазначає Ain.ua. “Технологія заснована тільки на AI, в його основі лежить метод машинного навчання GAN (Generative Adversarial Network)”, – йдеться у повідомленні.

Крім Reface у портфоліо стартапу й інші вірусні програми. Наприклад, Reflect дозволяє ще замінювати обличчя на фотографіях.

Нагадаємо, наприкінці квітня український стартап RefaceAI залучив інвестиції від декількох інвесторів. Загальна сума раунду не розголошується, однак відомо, що один із міноритарних інвесторів, компанія Adventures Lab вклала в стартап від $300 тис. до $500 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram