Новини
29 Квітня 2020
1 522

Стартап RefaceAI по заміні облич у відео та картинках залучив раунд інвестицій

Adventures Lab вклав до $500 тисяч, але основних інвесторів стартап не розголошує

Український стартап RefaceAI, який розробив програму з перенесення облич Doublicat, залучив інвестиції від декількох інвесторів. Загальна сума раунду не розголошується. Однак за даними AIN відомо, що один із міноритарних інвесторів, компанія Adventures Lab вклала в стартап від $300 тис. до $500 тис.

Операцію закриватимуть ще кілька місяців, і основних інвесторів стартап не розголошує. Відомий поки лише один інвестор — Adventures Lab, який працює на українському ринку з кінця 2019 р. Їх середній інвестиційний чек — від $100 тис. до $500 тис.

Кошти підуть на витрати на доопрацювання продуктів. Також компанія планує розширити біздев-команду та команду контенту й працювати над новими джерелами монетизації.

RefaceAI розробляє AI-технології по заміні облич (face swap) на фото, gif та відео. На фото або відео з обличчям однієї людини можна “натягнути” обличчя іншого, з огляду на міміку.

За кілька місяців після виходу програми, її скачали понад 900 тис. разів.

Додатки компанії також використовують інфлюенсери в соцмережах. Наприклад, одне з вірусних фото Ілона Маска було зроблено за допомогою їх застосування Reflect.

Компанію RefaceAI заснували Роман Могильний, Олесь Петрів і Ярослав Бойко у 2011 р., тоді вона називалася Neocortext. Спочатку команда займалася машинним навчанням, від роботи з семантикою тексту до візуального контенту. Тепер компанія зосередилася на своїй AI-технології заміни облич.

Офіс розробки RefaceAI знаходиться в Києві, спочатку в компанії працювало 12 осіб, зараз же її штат виріс до 40 фахівців.

За словами розробників, на відміну від інших додатків для заміни облич, вони не використовують CGI або 3D-моделювання. Технологія заснована тільки на AI, в його основі лежить метод машинного навчання GAN (Generative Adversary Networks).

Стартап вже працював з компаніями з індустрії розваг, кіно та реклами. Наприклад, їх технологія використовувалася в “кіноселфі” в додатку Multiplex: там можна було створювати свої фото в образі героїв “Володаря Кілець”, “Гаррі Поттера”, “Термінатора” тощо.

Нагадаємо, український стартап Skyworker — SaaS-сервіс у сфері HR та маркетингу — підняв перший раунд інвестицій від венчурного інвестора з Казахстану Мурата Абдрахманова. Оцінка компанії в цьому раунді склала близько $1,5 млн.

Як писали раніше Investory News, стартап Magic Leap, який розробляє гарнітури доповненої реальності, вирішив звільнити половину співробітників (1000 осіб) і відмовитися від роздрібних продажів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram