Новини
23 Квітня 2020
936

Виробник AR-гарнітур Magic Leap скорочує половину робочих місць при великій реструктуризації

Стартап планує відмовитися від роздрібних продажів і сконцентруватися на корпоративному сегменті

Стартап Magic Leap, який розробляє гарнітури доповненої реальності, вирішив звільнити половину співробітників і відмовитися від роздрібних продажів, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Глава Magic Leap Роні Абовіц підтвердив звільнення, не назвавши точну кількість співробітників. За інформацією видання, їх близько 1000 осіб.

За інформацією агенції, компанія планує реструктуризацію, яка торкнеться більшу частину команди. Стартап має намір відмовитися від роздрібних продажів і сконцентруватися на корпоративному сегменті.

У березні 2020 р. Bloomberg писав, що керівництво компанії розглядали можливість її продажу, оцінивши стартап у $10 млрд. Співрозмовники агенції розповідали, що Magic Leap вивчає угоди з великими технологічними компаніями, в тому числі Facebook і Johnson & Johnson.

Нині Абовіц підтвердив агенції, що компанія веде переговори про стратегічну співпрацю, але назв потенційних партнерів не назвав.

Magic Leap була заснована у 2010 р., а повноцінну AR-гарнітуру компанія випустила у 2018 р. Її вартість становила $2,295 тис. У грудні 2019 р. джерела The Information розповідали, що глава компанії планував продати 1 млн пристроїв у перший рік, потім план був знижений до 100 тис. гарнітур, проте в підсумку за пів року було продано 6 тис. За весь час стартап залучив $2,6 млрд. Серед інвесторів виступали Alibaba Group і Alphabet.

У розпал економічної кризи Vestiaire Collective завершив ще один великий раунд фінансування, який завершився на початку квітня. Стартап, який управляє ринком вживаних модних товарів, залучив $64,2 млн. В цілому компанія залучила понад $226,3 млн.

А от український стартап Skyworker — SaaS-сервіс у сфері HR та маркетингу — підняв перший раунд інвестицій від венчурного інвестора з Казахстану Мурата Абдрахманова. Оцінка компанії в цьому раунді склала близько $1,5 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram