Новини
19 Січня 2021
959

Україна в десятці країн з найбільшим зростанням прибутку від e-сommerce

Торік кількість відвідувань у світі онлайн-магазинів збільшилася на 37%

Україна продемонструвала значне зростання прибутків від e-commerce під час пандемії, йдеться у звіті Payoneer’s Global Seller Index, який охоплює другий і третій квартали 2020 року. Наша країна посіла шосту позицію в рейтингу, випередивши В’єтнам, Ізраїль, Індію та Японію, але поступившись Китаю, США, Гонконгу, Південній Кореї та Великій Британії.

Зазначається, що в усьому світі кількість відвідувань онлайн-маркетплейсів збільшилася на 37% — з 16 млрд у січні 2020 року до 22 млрд у червні.

У другому кварталі минулого року глобальні обсяги продажів збільшились на 81% в річному вимірі, що майже втричі перевищує зростання у другому кварталі 2019 року.

У третьому кварталі також спостерігається зростання на 81% в річному вимірі проти 36% третього кварталу 2019 року.

Аналітики Payoneer прогнозують, що четвертий квартал стане рекордним з точки зору світових обсягів продажу.

На початку пандемії продавці відчували деякі труднощі, пов’язані з загальними проблемами на глобальних ринках (зменшення виробництва, збої постачання та інше), але ті, хто виявив винахідливість і швидко зорієнтувався у нових реаліях, змогли оперативно відновитися та збільшити прибуток в рази.

“Продавці на маркетплейсах традиційно вважалися новаторами, які вміють визначати нові можливості та використовувати їх у потрібний час, — стверджує віцепрезидент з маркетингу Payoneer Джоні Стіл. — Саме ця комбінація якостей, яка об’єднує маркетплейси та продавців, зробила 2020-й дійсно революційним роком для індустрії e-commerce та її довгострокової траєкторії розвитку”.

На фоні росту глобальної індустрії e-commerce, підприємці використовують можливість вийти на різноманітні зовнішні ринки, щоб залучити нових клієнтів і розширити свій бізнес.

Опитування міжнародних продавців, проведене Payoneer, підтверджує це — 76% продавців розмірковують про вихід на нові ринки для подальшого розвитку свого бізнесу. Найбільший інтерес мають Європа (17%), США та Азія (по 15%).

Раніше Investory News дізнавались, як пандемія вплинула на розвиток торгівлі у світі та в Україні. Електронна комерція набирає обертів: цього року частка онлайн-продажів зросте майже на третину.

Нагадаємо, загальна сума фізичних товарів і послуг, які придбали українці в інтернеті протягом 2020 року досягла 107 млрд грн, що на 41% більше проти 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram