Новини
2 Грудня 2020
983

У Кіберпонеділок онлайн-продажі у США виросли до рекордних $10,8 мільярда

Тим часом “Чорна п’ятниця” магазинам принесла $9 мільярдів прибутку

Американським ритейлерам у Кіберпонеділок (цього року відбувся 30 листопада) вдалося збільшити свої продажі на 15,1%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до рекордних $10,8 млрд, повідомляє MarketWatch з посиланням на дані Adobe Analytics.

Як зазначає директор Adobe Digital Insights Тейлор Шрейне, день розпродажів після “Чорної п’ятниці” став “найбільшим днем ​​онлайн-шопінгу в історії США, попри попередні знижки від ритейлерів”. “До кінця сезону свят ми очікуємо збереження рекордних рівнів продажів”, — наголосив він.

Більше третини покупок у Кіберпонеділок (37%) цього року здійснювалися з використанням смартфонів. Водночас, як пише CNBC, показники онлайн-продажів у Кіберпонеділок у 2020-му не виправдали початкового прогнозу Adobe, яка очікувала, що вони складуть $12,7 млрд.

“Adobe також знизила свій прогноз інтернет-продажів у поточний передсвятковий сезон до $184 млрд зі $189 млрд. Однак це все одно на 30% вище тогорічного показника”, – наголошує видання.

Тим часом “Чорна п’ятниця” принесла онлайн-магазинам США $9 млрд. “Американці, які бояться вірусу вважали за краще заповнювати покупками віртуальні візки замість справжніх, і в підсумку витратили цього року онлайн на 22% більше попереднього рекорду у $7,4 млрд, встановленого минулого року”, — зазначає Market Watch.

Відвідуваність звичайних магазинів, за даними роздрібного трекера Sensormatic Solutions, знизилася на 52%. Це пов’язано також із заходами, які застосовують ритейлери для профілактики вірусу у магазинах — намагаючись запобігти скупченню людей, вони скорочують робочі години та обмежують кількість обслуговуваних покупців.

Цього року найбільше знизилися продажі ювелірних виробів і взуття, одягу — на 50%, а товарів для будинку на 39%. Що стосується традиційних подарунків, найбільшими були продажі автомобілів Hot Wheels MAT, наборів Lego, айподів Apple, телевізорів і відеоігор Samsung Electronics.

За даними Adobe, великі ритейлери, такі як Walmart і Target виграли від зростання онлайн-шопінгу: продажі у великих магазинах зросли на 403% у День Подяки та “Чорну п’ятницю”, у порівнянні з середньоденним показником у жовтні, але продажі у більш дрібних магазинах також збільшилися на 349%.

Тим часом українці втрачають зацікавленість у розпродажах на кшталт “Чорної п’ятниці” та Кіберпонеділка.

Нагадаємо, минулого року продажі у Кіберпонеділок принесли рекордні $9,2 млрд для ритейлерів у США, які заздалегідь себе рекламували, ніж зазвичай, і надавали безкоштовну доставку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram