Новини
3 Грудня 2019
914

Продажі Cyber Monday досягли рекордних $9,2 мільярда

Найбільшим попитом користувались іграшки з фільму “Frozen 2”, ляльки L.O.L та ігрова приставка Switch

Згідно вечірнім оцінкам, продажі в Cyber ​​Monday (Кіберпонеділок) принесли рекордні $9,2 млрд для рітейлерів в США, які заздалегідь себе рекламували, ніж зазвичай, і надавали безкоштовну доставку. Про це повідомляє Reuters.

У покупців уже був майже місяць пропозицій і знижок, оскільки роздрібні продавці сподіваються провести вдало святковий сезон, який в цьому році на шість днів коротше через пізнього Дня подяки.

Як і прогнозував Adobe Analytics, за місяць, включаючи 1 грудня, було витрачено $72,1 млрд. А в Cyber ​​Monday в даний час традиційно найбільший день покупок в інтернеті в США — зареєстровано збільшення продажів на 16,9% у порівнянні з минулим роком.

Кіберпонеділком називають перший понеділок після Чорної п’ятниці, в який часто влаштовують розпродажі в інтернет-магазинах.

У 2019 р. Кіберпонеділок припав на 2 грудня. Зазвичай в цей день спостерігається велика кількість покупок в інтернет-магазинах.

Відмінність Кіберпонеділка від “Чорної п’ятниці” тільки в тому, що в період Чорної п’ятниці покупців чекають грандіозні знижки та розпродажі в роздрібній торгівлі в торгових центрах. Однак із настанням Кіберпонеділка приходять величезні знижки на товари в інтернет-магазинах. Тобто це стосується товарів, придбаних за системою онлайн.

Amazon.com Inc і конкуренти, такі як Target Corp і Walmart Inc, були готові отримати вигоду з цієї події, посиливши служби доставки для швидшого виконання онлайн-замовлень. За словами президента консалтингової компанії Spieckerman Retail Керол Шпікерман, прийом замовлень через Інтернет в магазині також став більш плавним. Тобто, рітейлери розпочали пропонувати скидки практично за тиждень.

Adobe також заявила, що у Cyber Monday дохід від продажів смартфонів може досягти $3 млрд, що є новим показником в США.

За словами директора Adobe Digital Insights Тейлора Шрайнера, великі компанії досягли успіху в цьому каналі, випередивши малі підприємства завдяки інвестиціям в мобільні додатки та інші технології, а також завдяки більш широкому вибору продуктів.

Проте захід не був гладким для найбільшого у світі інтернет-магазину Amazon. Протестувальники, які описали погане поводження з працівниками складу та зростаючі викиди клімату через прагнення компанії до прискорення поставок, пройшли в понеділок біля пентхауса генерального директора Джеффа Безоса в Нью-Йорку.

Прес-секретар Amazon Крістен Кіш розповіла агенції, що профспілки та групи, що фінансуються конкурентами, “вигадували дезінформацію” про Amazon, яка має найкращі в цій галузі заробітну плату і пільги. Компанія прагне бути вуглецево-нейтральною до 2040 р.

Активісти також намагалися заблокувати торговий центр у Парижі та штаб-квартиру французького відділення компанії, засуджуючи поширення Чорної п’ятниці на європейські береги.

Щоденні покупки в Сполучених Штатах, як і раніше малі в порівнянні з “Днем Холостяка”, проведеним Alibaba Group Holding Ltd минулого місяця, коли китайський гігант електронної комерції заробив $38,4 млрд.

Як припускали в Національній федерації роздрібної торгівлі США, в понеділок близько 69 млн американців будуть шукати в Інтернеті пропозиції з усіх питань — від мобільних телефонів до кухонного приладдя, а Adobe оцінював найбільші знижки на телевізори та комп’ютери.

Однак, серед найпопулярніших продажів виявилися — іграшки з фільму “Frozen 2”, ляльки L.O.L та ігрова приставка Switch компанії Nintendo Co.

Як відомо, цього року розпродажі на “Чорну п’ятницю” також досягли максимуму — американці витратили $7,4 млрд доларів на купівлю товарів через інтернет. Це на $1,2 млрд більше, ніж минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram