Новини
2 Грудня 2019
830

У “Чорну п’ятницю” американці купили товарів через інтернет на $7,4 мільярда

У нинішньому році середній чек склав $168, що є новим рекордом для найбільшого розпродажу року

Цього року розпродажі на “Чорну п’ятницю” досягли нового максимуму – американці витратили $7,4 млрд доларів на купівлю товарів через інтернет, повідомляє Techcrunch, посилаючись на дані компанії Adobe Analytics.

Видання зазначає, що це на $1,2 млрд більше, ніж минулого року. При цьому аналітики очікували суму у $7,5 млрд.

Водночас компанія Salesforce заявила, що за її підрахунками товарів було куплено на трохи меншу суму – приблизно $7,2 млрд.

Найпопулярнішими продуктами стали комп’ютерні ігри Frozen 2, L.O.L Surprise і Paw Patrol. Найбільше купували такі ігри, як FIFA 20 і Madden 20. Серед електронних пристроїв – консоль Nintendo Switch, ноутбуки Apple, навушники Airpods і телевізори Samsung.

Зазначається, що цього року за допомогою смартфонів було придбано товарів на суму $2,9 млрд. “Цей показник зростає швидше, ніж онлайн-покупки в цілому, тому вже зовсім скоро можна буде говорити про те, що мобільні пристрої в цьому плані змогли обігнати комп’ютери”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що одна з причин, з якої обсяги продажів виявилися трохи меншими, ніж передбачали аналітики, полягає в тому, що святковий сезон знижок і розпродажів з кожним роком розпочинається раніше.

“Довгий час “Чорна п’ятниця” вважалася стартом сезону святкових покупок, але останнім часом ситуація змінилася, оскільки ритейлери хочуть збільшити обсяг продажів внаслідок більш тривалого періоду часу”, – зазначає видання.

Цього року середній чек склав $168, що є новим рекордом для “Чорної п’ятниці”.

Як і раніше, гіганти електронної комерції з об’ємом продажів у понад $1 млрд на рік показали кращі результати. В цілому, цього сезону їх продажі зросли на 62%, проти 27% у невеликих ритейлерів.

Про те, як проходить “Чорна п’ятниця” в Україні можна прочитати в матеріалі Investory News “Повний гід “Чорною п’ятницею”: Кому це вигідно, на що витрачають гроші покупці та хто проти?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram