Новини
14 Квітня 2021
688

У першому кварталі продажі NFT зросли у понад 20 разів

Наразі в основному домінують сегменти мистецтва та колекціонування

Продажі невзаємозамінних токенів у першому кварталі 2021 року перевищили $2 млрд і зросли у 20 разів, якщо порівнювати з попереднім кварталом. Про це повідомляє CNBC з посиланням на NonFungible.com.

За даними компанії, сайт якої відстежує трансакції та ринки, де обертаються NFT, у четвертому кварталі було укладено угод з невзаємозамінними токенами на суму $93 млн. Водночас до даних компанії за перший квартал не увійшли продажі кращих відео Національної баскетбольної асоціації (NBA), які у NFT продаються на платформі Flow.

За даними NonFungible.com, у першому кварталі виторг від їх продажу становив $472 млн. У звіті також не враховувалися $69 млн за NFT цифрового художника Beeple, який у партнерстві з Nifty Gateway у березні продав свою роботу на аукціоні Сhristie’s.

У звіті наголошується, що середні ціни на NFT занадто знизилися після піку у лютому, проте їх продажі показують зростання попиту на придбання токенів.

NonFungible.com повідомив, що у першому кварталі кількість покупців NFT вдвічі перевищила кількість продавців — 73 тис. проти 33 тис. Дисбаланс між продавцями й покупцями, за оцінкою компанії, є “сигналом масового інтересу до новачків, а також бажання нинішніх власників зберегти свої активи, що створює феномен дефіциту на ринку”.

У першому кварталі на ринку NFT було представлено майже 150 тис. активних гаманців, це у понад 1,5 раза більше, ніж рік тому. В основному домінують сегменти мистецтва та колекціонування й такі проєкти, як CryptoPunks і SuperRare.

“Навіть з урахуванням падіння цін з лютневих максимумів середня ціна NFT значно зросла проти минулого року”, — йдеться у повідомленні. Наприклад, твір мистецтва на SuperRare продавався у середньому за $1231 у четвертому кварталі та за $6585 у першому кварталі на вторинному ринку.

Раніше Investory News писали, що аукціонний дім Sotheby’s проведе свій перший NFT-аукціон з цифровими “кубиками”.

Про те, чи зростатиме надалі цінність NFT і наскільки технологія популярна в Україні можна прочитати в матеріалі Investory News “Сергій Кравецький: Якщо ви маєте NFT-токен, то про нього повинна дізнатися якомога більша кількість людей”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram