Новини
23 Листопада 2023
276

Укрпошта випустить марки в NFT-форматі

Рада схвалила відповідний законопроєкт

Верховна Рада України (ВРУ) схвалила закон про врегулювання випуску цифрової поштової марки. За відповідний законопроєкт №8280 у другому читанні та в цілому проголосував 251 депутат, ще 14 утрималися, пише Діло.

Документ визначає новий для законодавства термін “цифрова поштова марка”, врегульовує питання використання цифрових копій зображень марок, а також визначає, що така марка є об’єктом образотворчого мистецтва та не є засобом оплати послуги з пересилання письмової кореспонденції.

Як зазначають в “Укрпошті”, завдяки ухваленню документа в Україні невдовзі з’явиться марка в NFT-форматі. У держкомпанії при цьому наголошують, що не варто плутати її з електронною поштовою маркою, яка була запроваджена нещодавно.

“Враховуючи високу зацікавленість та ажіотаж до українських поштових марок, перехід їх у NFT-формат — це інноваційний та необхідний крок, який дасть нові можливості для розвитку та популяризації вітчизняної філателії в цифровому світі, а особливо серед тих, хто знайомий з технологією блокчейн та криптовалютними гаманцями”, — кажуть у держкомпанії.

Як зазначив генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський, його метою є максимально діджиталізувати робочі процеси в компанії, впровадивши потужні новації й не лишаючи поза увагою наявні тренди у цифровізації.

“Безумовно, перша NFT-марка, яку ми випустимо, буде благодійна. Усі зібрані кошти підуть на озброєння Збройних сил України, щоб наблизити той день, коли всесвітня цифрова марка Перемоги від “Укрпошти” розлетиться країнами та поповнить колекції криптоколекціонерів”, — заявив він.

Раніше Investory News писали, що Nike запускає колекцію цифрового взуття. Our Force із прихованим дизайном можна придбати за $20.

Нагадаємо, Solana випустив криптосмартфон. Цей стартап заснований українцем.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram