Новини
30 Серпня 2023
336

Мін’юст відкриває цифровий офіс державної реєстрації актів цивільного стану

ДРАЦС покликаний мінімізувати контакт із держорганами

Розпочав роботу новостворений цифровий офіс державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, повідомляє Мін’юст.

Цифровий офіс — це єдине відділення ДРАЦС у місті Києві, яке опрацьовує заяви про замовлення витягів та дублікатів свідоцтв, що подані через портал “Дія”.

За словами заступника міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Орлова, перебуваючи у будь-якій точці країни — вдома, на роботі, в дорозі, — маючи доступ до порталу “Дія” та електронний цифровий підпис, кожен громадянин має можливість замовити та отримати документ швидко, зручно та без зайвого витрачання часу.

“Концепт функціонування цифрового офісу мінімізує контакт із державними органами. Також сервіс надає можливість отримати повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян з доставкою додому”, — підкреслив заступник міністра.

Замовити доставку готових документів можна двома способами: кур’єром або у відділення “Укрпошти”. Забрати витяги/дублікати самостійно не вдасться, оскільки відділення не здійснює прийом громадян.

Нагадаємо, штучний інтелект став хакером. Технологія навчилася зламувати паролі за звуком клавіатури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram