Новини
27 Вересня 2023
438

Лісову галузь цифровізують

Проєкт почнуть запроваджувати цьогоріч

Держпідприємство “Ліси України” починає наступний етап цифровізації своєї роботи. Мета — збільшення прозорості та контрольованості виробничих та бізнес-процесів, повідомив в.о. генерального директора підприємства Юрій Болоховець на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні презентована стратегія цифровізації ДП “Ліси України”. Її мета — прозорість, прослідкованість та контрольованість всіх виробничих та бізнес-процесів”, — йдеться в повідомленні.

Цього року розпочнеться пілотний проєкт із запровадження GPS-моніторингу за переміщенням вантажних та спеціалізованих автотранспортних засобів у лісових масивах.

Крім іншого держкомпанія має намір занести до Єдиної державної системи електронного обліку деревини координати усіх чинних складів заготовленої деревини у лісових масивах.

“Зможемо відстежувати обсяги заготовленої деревини в розрізі їхніх реальних місць штабелювання, бо лісгоспи часто мали по декілька точок відвантаження, а у звітності фігурував лише один склад”, — зазначив Болоховець.

Також триває запровадження і фотофіксація завантаженої деревини на лісовоз та затвердження необхідної нормативної бази та закупівля технічних засобів.

Ще “Ліси України” планують удосконалити й систему валідації бирок, що значно знизить ризик їх повторного використання.

“Після запровадження всього комплексу інновацій виявляти порушення та зловживання стане на порядок простіше. Щось приховати стане дуже складно. Незаконно заготовлену деревину неможливо буде легалізувати та вивезти з лісу, що значно зменшить відсоток незаконних рубок”, — додав Болоховець.

Як писали раніше Investory News, міністерство цифрової трансформації презентувало платформу Дія.Engine. Це інструмент, який дасть змогу органам влади швидко створювати реєстри, автоматизувати послуги й бази даних.

Нагадаємо, де у світі найдешевший мобільний інтернет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram