Новини
3 Лютого 2022
621

У Нідерландах демонтують міст, щоб під ним змогла пропливти супер’яхта Джеффа Безоса

Частина місцевих жителів обурилася такій забаганці мільярдера

Уряд Роттердама заявив, що частково розбере міст De Hef, аби під ним могла пропливти нова яхта Джеффа Безоса. Мільярдер замовив будівництво трищоглової супер’яхти Y721 завдовжки 417 футів на одній голландській верфі, однак у процесі з’ясувалося, що готове судно не зможе пройти під мостом, бо занадто високе, повідомляє Bloomberg.

Яхту будують на верфі Oceano в Албласердамі. Щоб судно могло досягти океану, воно має перетнути Роттердам і сталевий міст De Hef, який може бути піднятий у повітря максимум на 130 футів. Однак цього все одно недостатньо для трьох гігантських щоглів яхти. Тому місто погодилося тимчасово розібрати центральну частину мосту цього літа, аби яхта Безоса змогла пройти.

Y721 стане однією з найбільших колись побудованих яхт у Нідерландах, неофіційній столиці люксового водного транспорту. Консул та проєктний лідер Роттердама Марсель Валравенс пояснив рішення міста тим, що це була “єдина альтернатива”, яка б дозволила закінчити економічно “важливий проєкт”.

Оплачуватиме роботу не місто, а Oceanco. Ймовірно, що частину витрат понесе сам Безос, статки якого оцінюються в $175,8 млрд.

Міст De Hef, побудований 1878 року, — одна з найважливіших частин індустріальної спадщини Роттердама. Той факт, що його частково розберуть — обурило місцевих жителів. “Ця людина заробила свої гроші, звільняючи людей, ухиляючись від податків і обходячи правила регуляторів, й наразі ми маємо знести нашу чудову національну пам’ятку?”, — написав місцевий політик Стефан Льюїс у Twitter.

Розмір яхти не вперше викликає проблеми. Так виявилося, що величезні вітрила яхти роблять посадку вертольота на борт небезпечною. Тому Безос замовив ще одну допоміжну яхту, на яку можна посадити гелікоптер.

Про переконливість Безоса й те, чим засновник Amazon вражає співрозмовників, можна прочитати в матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram